Čo nám dáva BIELA, ZELENÁ A ČERVENÁ ZELENINA? Budete sa diviť, ale na farbách záleží

Musíte jesť všetku zeleninu a čo najviac – bez ohľadu na ich farbu. Avšak na rastlinných farbách záleží. Dnes predstavíme stručný popis jednotlivých skupín zeleniny.

ČERVENÁ ZELENINA

Červená zelenina je skvelá pre srdce.

Dlžíme to za antioxidanty, ako je napríklad lykopén.

Pôsobí proti rakovine a tiež účinne znižuje hladinu cholesterolu.

Skupina červenej zeleniny obsahuje tiež veľa draslíka, ktorý reguluje rytmus srdca, ako aj krvný tlak.

Táto skupina zahŕňa:
  • paradajky,
  • paprika,
  • repa,
  • reďkovky.

ZELENÁ ZELENINA

Zelená zelenina obsahuje chlorofyl.

Podporuje funkciu pečene a čistí naše telo od toxínov.

Zelená zelenina je skvelým zdrojom vitamínov A, C a E.

Z tejto skupiny stojí za to jesť každý deň zeleninu.

Výber je skutočne veľký:
  • šalát
  • špenát
  • brokolica
  • špargľa
  • ružičkový kel
  • petržlen
  • žerucha
  • a ďalšie

BIELA ZELENINA

Biela zelenina obsahuje veľké množstvo antioxidantov, ako aj alicínov s antibakteriálnou aktivitou.

Táto zelenina zmierňuje nepohodlie spojené s vírusovými a bakteriálnymi infekciami.

Odtiaľ pochádza tvrdenie, že cesnak je „prírodné antibiotikum“.

Táto skupina zahŕňa:
  • cesnak
  • cibule
  • karfiol
  • čakanka
  • atď.

ZDROJ:kobieceinspiracie.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>