Cigánska v kastróliku: Jednoduchý recept, ktorý ale zasýti každého v rodine. Lepšiu cigánsku ste ešte nejedli!

Milovníci cigánskej pozor! Máme pre vás báječnú dobrotku, ktorú ste ešte nejedli. Takýto jednoduchý a vynikajúci variant cigánskej si môžete doma pripraviť bez menšej roboty. Jednoducho ju dajte piecť aj so zemiakmi v pekáči. Tzv. Cigánsku v kastróle si zamiluje každý gurmán.

Budeme potrebovať:

1,5kg bravčového mäsa

60ml svetlého piva

100ml slnečnicového oleja

gyros korenie

1 PL medu

2kg zemiakov nakrájaných na plátky

korenie a soľ od chuti

2 cibule – môže byť 1 červená a 1 biela

100g slaninky

4-5 strúčikov cesnaku

200g kyslej smotany

soľ, čili, korenie, petržlenová vňať od chuti

Postup prípravy:

Mäso si naporciujeme a napácujeme v marináde z gyros korenia, medu, oleja a piva ešte deň pred pečením, aby sa spojili chute. Pekáč si potrieme tenkou vrstvou oleja, alebo masti a naukladáme naň polovicu zemiakov nakrájaných na plátky. Na plechu ich osolíme, okoreníme.

Na to naukladáme polovicu množstva cibule nakrájanej na kolieska. Slaninu si nakrájame na menšie kocky a rozsypeme ju pomedzi zemiaky a cibuľu.

Na záver pridáme marinované mäso.

Celý postup vrstvenia opakujeme ešte raz.

Pekáč zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na cca 50-60 minút.

Medzitým si pripravíme smotanovú omáčku. Kyslú smotanu zmiešame s pretlačeným cesnakom a pridáme ľubovoľné koreniny.

Pred koncom pečenia vyberieme pekáč z rúry a odstránime alobal. Na vrch vylejeme smotanovú omáčku a bez alobalu dáme opäť do rúry pri rovnakej teplote dokým smotana nezačne hnednúť.

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdielať so svojimi priatelmi aj na facebooku!

zdroj: mindenegybenblog.hu

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>