Nechajte svoju rodinu bez tohto magého jedla! Takmer akýkoľvek druh oblohy sa k nemu hodí, ale ak to urobím, zvyčajne používam hranolky. V lete je možné ho pripraviť na grile.
zloženie:
- 2 veľké cibule
- 50 dkg mletého bravčového mäsa alebo hovädzieho mäsa
- 1 balíček nakrájanej slaniny
- 1 nakrájanú cibuľu
- petržlen
- 10 dkg húb
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžica štipľavého kečupu
- polievkové chlebové drobky
- soľ
- korenie
príprava:
Predhrete rúru. Cibuľu odlúpnite a rozrežte na dve časti, najväčšie vrstvy nechajte a oddeľte na táké tvary ako sú na obrázku. Menšie časti pokrájajte na drobno.
Mleté mäso, nakrájanú cibuľu, nakrájané huby, petržlen, kečup, koreniny a strúhanka a dajte do misy premiešame.
Urobte z mäsy guľky, ktoré sa budú dať vložiť do polovíc cibuľových vrstiev.
Potom cibuľu obaľte so slaninou a upevnite špáradlom, aby pevne držali v pekáči.
Položte na vyolejovanú misu a dajte piecť na 200 stupňov asi 40 minút.
Hotovo!
ZDROJ.bidista.com