Med ako silné prírodné antibiotikum
Ešte kým neexistovali tabletové antibiotiká, med bol jedným z najúčinnejších zabijakov baktérií a iných choroboplodných mikroorganizmov. Jedinou podmienkou bolo začať ho jesť včas, teda pri prvých príznakoch choroby. Či už samotný, alebo v kombinácii s cibuľou, cesnakom, bylinkovým čajom i mliekom. Takto si naši predkovia dokázali poradiť s prechladnutím, angínou, so zápalom priedušiek aj dýchacích ciest.
Med ako posilňovač imunity
Spomínané minerály a vitamíny v kombinácii s materskou kašičkou, aminokyselinami a peľom priaznivo pôsobia na posilnenie obranyschopnosti nášho organizmu. Navyše zlepšujú funkciu všetkých vnútorných orgánov, čo prispieva k tomu, že sa nám choroby jednoducho vyhýbajú.
Med ako ochranca pred civilizačnými chorobami
Skúste aspoň načas vymeniť cukor za med. Hoci aj do kávy. Len dajte pozor, aby ste si ním nesladili nápoje nad 45 stupňov Celzia. Radšej chvíľku počkajte a slaďte až potom. Pri vyšších teplotách sa totiž hojivé účinky medu zničia – a to by bola škoda! Už po týždni by ste mali cítiť úľavu od civilizačných chorôb ako sú nespavosť, stres, depresia, migréna, problémy s trávením a vysokým krvným tlakom. Navyše vás očistí od škodlivín a dodá vám energiu.
Med, hotový balzam na nervy
Kedysi sa med predával najmä vo veľkých zaváraninových pohároch, aby ako liek pokryl aspoň týždňovú pravidelnú dávku (pri dávkovaní 3-5 lyžíc denne). Dnes sú naopak veľmi populárne drobné „kabelkové“ balenia, ktoré sa pokladajú v luxisných hoteloch na vankúš miesto klasickej kocky čokolády. Viete prečo? Med má totiž upokojujúce účinky a mnohí zákazníci si ho vyžadujú po náročnom dni na upokojenie stresmi skúšaných nervov. Skúste ho aj vy!
ZDROJ:fithacker.ru