Chutný jablkový koláč s ovsenými vločkami, môžete ho jesť každý deň a nikdy z neho nepriberiete

Zloženie:

  • Jablká – 6 ks
  • Ovsené vločky – 4 polievkové lyžice
  • Kefír 1% – 500 ml
  • Vajcia – 1 ks
  • Krupica – 4 lyžice
  • Škorica – pre chuť
  • sóda na hasenie
 

Príprava:

Zmiešajte kefír so sódou, aby sa uhasil. Samostatne rozmiešajte vajce a naliať na kefír. Pridáme ovsené vločky a krupicu. Nechajte 15-20 minút, aby sa krupica mierne zväčšila. Jablká sa čistia od kôry a jadra (kôra sa nemá odstrániť – obsahuje užitočný pektín). Jablká nastrúhajte a dajte k zmesi a poriadne premiešajte. Formu namažte malým množstvom oleja (olivového oleja) a nalejte do nej cesto. Na vrch cesta môžete poukladať na plátky nakrájané jablká a pečte pri teplote 180 ° C asi 30-40 minút.

ZDROJ:fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>