Zloženie:
- Jablká – 6 ks
- Ovsené vločky – 4 polievkové lyžice
- Kefír 1% – 500 ml
- Vajcia – 1 ks
- Krupica – 4 lyžice
- Škorica – pre chuť
- sóda na hasenie

Príprava:
Zmiešajte kefír so sódou, aby sa uhasil. Samostatne rozmiešajte vajce a naliať na kefír. Pridáme ovsené vločky a krupicu. Nechajte 15-20 minút, aby sa krupica mierne zväčšila. Jablká sa čistia od kôry a jadra (kôra sa nemá odstrániť – obsahuje užitočný pektín). Jablká nastrúhajte a dajte k zmesi a poriadne premiešajte. Formu namažte malým množstvom oleja (olivového oleja) a nalejte do nej cesto. Na vrch cesta môžete poukladať na plátky nakrájané jablká a pečte pri teplote 180 ° C asi 30-40 minút.
ZDROJ:fithacker.ru