Chutnejšie kuracie rezne, na aké ste boli doteraz zvyknutý, sú jemné ako vata

Babička nekomplikovala varenie, a tak urobila vyprážané kurča. Podľa jeho receptúry to robím sám a sú tak mäkké, že sa topia v našich ústach.

Potrebujete:

  • 1 kg kuracích pŕs
  • 250 ml kyslej smotany
  • 100 g tvrdého syra
  • 4 vajcia
  • 4 strúčiky cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • hladkú múku a strúhanku na obaľovanie
  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na rezne.
  2. Plátky kuracích pŕs osolíme, okoreníme a potrieme roztlačeným cesnakom.
  3. Do misy dáme vajcia, kyslú smotanu a nastrúhaný tvrdý syr. Všetko spolu premiešame.
  4. Každý plátok mäsa obalíme postupne v múke, v smotanovej zmesi a nakoniec v strúhanke. Obalené kuracie rezne vyprážame v horúcom oleji z oboch strán. Ako prílohu podávame zemiakový šalát alebo zemiakovú kašu.

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>