Babička nekomplikovala varenie, a tak urobila vyprážané kurča. Podľa jeho receptúry to robím sám a sú tak mäkké, že sa topia v našich ústach.
Potrebujete:
- 1 kg kuracích pŕs
- 250 ml kyslej smotany
- 100 g tvrdého syra
- 4 vajcia
- 4 strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie
- soľ
- hladkú múku a strúhanku na obaľovanie
- olej na vyprážanie
Postup:
- Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na rezne.
- Plátky kuracích pŕs osolíme, okoreníme a potrieme roztlačeným cesnakom.
- Do misy dáme vajcia, kyslú smotanu a nastrúhaný tvrdý syr. Všetko spolu premiešame.
- Každý plátok mäsa obalíme postupne v múke, v smotanovej zmesi a nakoniec v strúhanke. Obalené kuracie rezne vyprážame v horúcom oleji z oboch strán. Ako prílohu podávame zemiakový šalát alebo zemiakovú kašu.
ZDROJ:bidista.com