Chutné rolky s chrumkavým makom, ktoré zostanú dlho, dlho čerstvé a len tak rýchlo nezoschnú

V súčasnej dobe existuje mnoho receptov na koláče, od jednoduchých až po trojposchodové čokoládové torty s výzdobou. Ale ak ste priaznivcom absolútnej klasiky v pečení, potom dávajte pozor na recept makových roliek.

Sú to koláče s chrumkavým makom nielen pekným vzhľadom ale aj vynikajúca chuť. Pozrite sa naň raz a budete ich určite chcieť hneď piecť.

Mimochodom, rolky s makom veľmi dlho vydržia čerstvé pod kuchynskou utierkou. Takže sa nemusíte báť, že uschnú a strdnú!

zloženie:

  • cukor  6-7 lyžíc
  • mak podľa chuť

príprava:

  1. Zalejeme mak vriacou vodou a nechať na hodinu. Potom odcediť vodu a dobre ho vyžmýkajte.
  2. Pridáme cukor, maslo, škoricu a dobre premiešajte.
  3. Cesto vyvaľkáme asi hrúbku 3-4 mm . Nakrájajte na trojuholníky. Dáme na ne makovú plnku.
  4. Rolky stáčame, od širokej strany. Položte cesto na pergaménový papier, ktorý máme rozložený na plechu.
  5. Potrieme každý rožok s rozšľahaným žĺtkom. Posypeme cukrom.
  6. Dáme dobroty do predhriatej rúry, na 180 ° po dobu 20 minút.
Dobrú chuť!
ZDROJ:SOVKUSOM.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>