Chutné raňajky môžete pripraviť za 15 minút, keď vytiahnete z mrazničky lískové cesto a nakrájate ananás na plátky

Lískové cesto je dobrým vynálezom pre tých, ktorí majú radi pečivo, ale neradi sa s ním dlho bavia. Klasické tortové pečivo je ťažké pripraviť. Je ľahšie si kúpiť hotový výrobok, uložiť do mrazničky a vytiahnúť ho, keď chcete niečo piecť.

Lískové cesto s ananásom – to je recept, ktorý vám pomôže, keď chcete niečo chutné, ale rýchlo.

ZLOŽKY

  • 500 g lískového cesta
  • plechovka konzervovaných ananásov (krúžkov)
  • 1 vajíčko
  • práškový cukor
  • sezam alebo mak

PRÍPRAVA

  1. Vezmite ananás z pohára a vysušte papierovou utierkou. Cesto nakrájajte na pásy o šírke 2-3 cm.
  2. Každý ananásový prsteň obaľte pásikmi na cesto, ako na fotografii, a položte ho na plech na pečenie (nezabudnite dať na papier na pečenie).
  3. Aby sa koláčiky ukázali ako chrumkavé a lesklé, potrite ich šľahaným surovým vajcom.
  4. Pečieme v mikrovlnnej rúre na 180 stupňov po dobu 15-20 minút. Pripravené posypte práškovým cukrom. Tiež ako prášok môžete použiť sezamové alebo makové semená.
  5. Bon appetit!

ZDROJ:takprosto.cc

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>