Lískové cesto je dobrým vynálezom pre tých, ktorí majú radi pečivo, ale neradi sa s ním dlho bavia. Klasické tortové pečivo je ťažké pripraviť. Je ľahšie si kúpiť hotový výrobok, uložiť do mrazničky a vytiahnúť ho, keď chcete niečo piecť.
Lískové cesto s ananásom – to je recept, ktorý vám pomôže, keď chcete niečo chutné, ale rýchlo.
ZLOŽKY
- 500 g lískového cesta
- plechovka konzervovaných ananásov (krúžkov)
- 1 vajíčko
- práškový cukor
- sezam alebo mak
PRÍPRAVA
- Vezmite ananás z pohára a vysušte papierovou utierkou. Cesto nakrájajte na pásy o šírke 2-3 cm.
- Každý ananásový prsteň obaľte pásikmi na cesto, ako na fotografii, a položte ho na plech na pečenie (nezabudnite dať na papier na pečenie).
- Aby sa koláčiky ukázali ako chrumkavé a lesklé, potrite ich šľahaným surovým vajcom.
- Pečieme v mikrovlnnej rúre na 180 stupňov po dobu 15-20 minút. Pripravené posypte práškovým cukrom. Tiež ako prášok môžete použiť sezamové alebo makové semená.
- Bon appetit!
ZDROJ:takprosto.cc