Ak rozmýšľate nad niečím rýchlymna obed, tak fazuľová polievka nie je najlepším výberom. Hlavne ak si chcete pripraviť poctivý údený vývar a v polievke chcete mať údené rebrá alebo napríklad také koleno. Ak však chcete chutnú a sýtu polievku, tak potom ste správne. A ak sa predsa len ponáhľate s prípravou, môžete použiť aj fazuľu z konzervy a variť bez údeného rebra či kolena.
- 2 veľké zemiaky
- čerstvá fazuľa
- lyžica bravčovej masti
- 300g údeného rebra
- 2 klobásy
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- čerstvá petržlenová vňať
- 2 lyžičky červenej mletej papriky
- čierne mleté korenie
- bobkový list
- soľ
Postup:
Deň pred prípravou polievky si namočte fazuľu v studenej vode a nechajte ju tak celú noc.
Na bravčovej masti si osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu a pridajte mrkvu a na kolieska nakrájanú klobásu.
Všetko spolu restujte asi 10 minút. Zalejte 2l vody alebo vývarom a pridajte fazuľu, údené rebro, zemiaky a červenú papriku.
Trochu okoreňte a pridajte aj bobkový list. Varíme kým všetko nezmäkne. Keď je fazuľa uvarená takmer úplne, pridajte petržlenovú vňať.
Uverené rebrá vyberte, oberte z nich mäso a to potom primiešajte naspäť do polievky.
Množstvo vody alebo vývaru záleží od toho, či chcete mať polievku hustejšiu alebo redšiu.
Na záver povarte ešte približne 15 minút aby všetko zmäklo a chute sa spojili. Podľa potreby dosoľte a dokoreňte.
Prajeme dobrú chuť!
ZDROJ.bidista.com