Chutná a sýta fazuľová polievka, presne taká ako ju robievali naše staré mamy

Ak rozmýšľate nad niečím rýchlymna obed, tak fazuľová polievka nie je najlepším výberom. Hlavne ak si chcete pripraviť poctivý údený vývar a v polievke chcete mať údené rebrá alebo napríklad také koleno. Ak však chcete chutnú a sýtu polievku, tak potom ste správne. A ak sa predsa len ponáhľate s prípravou, môžete použiť aj fazuľu z konzervy a variť bez údeného rebra či kolena.

Ingrediencie:
  • 2 veľké zemiaky
  • čerstvá fazuľa
  • lyžica bravčovej masti
  • 300g údeného rebra
  • 2 klobásy
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 2 lyžičky červenej mletej papriky
  • čierne mleté korenie
  • bobkový list
  • soľ

Postup:

Deň pred prípravou polievky si namočte fazuľu v studenej vode a nechajte ju tak celú noc.
Na bravčovej masti si osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu a pridajte mrkvu a na kolieska nakrájanú klobásu.
Všetko spolu restujte asi 10 minút. Zalejte 2l vody alebo vývarom a pridajte fazuľu, údené rebro, zemiaky a červenú papriku.
Trochu okoreňte a pridajte aj bobkový list. Varíme kým všetko nezmäkne. Keď je fazuľa uvarená takmer úplne, pridajte petržlenovú vňať.
Uverené rebrá vyberte, oberte z nich mäso a to potom primiešajte naspäť do polievky.
Množstvo vody alebo vývaru záleží od toho, či chcete mať polievku hustejšiu alebo redšiu.
Na záver povarte ešte približne 15 minút aby všetko zmäklo a chute sa spojili. Podľa potreby dosoľte a dokoreňte.

Prajeme dobrú chuť!

ZDROJ.bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>