Nemáte veľa času na varenie a máte radi ľahké a rýchle jedlá, vyskúšajte tento recept na chutnú polievočku.
Polievku môžete zlepšiť mliekom, v ktorom je rozmiešané vajce, ktoré pridáte do polievky krátko pred dovarením.

Potrebujeme:

Potrebujeme:
- 2 póry
- 1 cibuľu
- 1 mrkvu
- čerstvé šampiňóny
- petržlenovú vňať
- olej
- 1,5l vody
- vegeta
- mleté biele korenie
- soľ
Halušky do polievky:
- 1 vajce
- cca 2 PL hrubej múky alebo detskej krupice
Postup:
- Na oleji speňte umyté a ošúpané šampiňóny a poduste. Na druhej panvici poduste cibuľu a pór nakrájaný na kolieska, potom ich rozmixujte a zmes vylejte na šampiňóny. Dochuťte vegetou, soľou, korením a dolejte vodu. Polievku nechajte variť.
- Z oleja a múky si urobte zásmažku. Keď zružovie, prilejte trochu studenej vody (1 až 2 dcl), pridajte ju do polievky a nechajte povariť.
- Z vajíčka a múky si pripravte polohustú zmes na halušky a lyžicou vykrajujte malé halušky, ktoré vhadzujte rovno do polievky (treba ju variť na miernom ohni).
- Po dovarení polievku ozdobte petržlenovou vňaťou a na kolieska nakrájaným pórom.
Mňam, dobrú chuť!
ZDROJ.fithacker.ru