Chutná a rýcha šampiňónová polievka s pórom

Nemáte veľa času na varenie a máte radi ľahké a rýchle jedlá, vyskúšajte tento recept na chutnú polievočku. 
Polievku môžete zlepšiť mliekom, v ktorom je rozmiešané vajce, ktoré pridáte do polievky krátko pred dovarením.

Potrebujeme:

  • 2 póry
  • 1 cibuľu
  • 1 mrkvu
  • čerstvé šampiňóny
  • petržlenovú vňať
  • olej
  • 1,5l vody
  • vegeta
  • mleté biele korenie
  • soľ

Halušky do polievky:

  • 1 vajce
  • cca 2 PL hrubej múky alebo detskej krupice


Postup:

  1. Na oleji speňte umyté a ošúpané šampiňóny a poduste. Na druhej panvici poduste cibuľu a pór nakrájaný na kolieska, potom ich rozmixujte a zmes vylejte na šampiňóny. Dochuťte vegetou, soľou, korením a dolejte vodu. Polievku nechajte variť.
  2. Z oleja a múky si urobte zásmažku. Keď zružovie, prilejte trochu studenej vody (1 až 2 dcl), pridajte ju do polievky a nechajte povariť.
  3. Z vajíčka a múky si pripravte polohustú zmes na halušky a lyžicou vykrajujte malé halušky, ktoré vhadzujte rovno do polievky (treba ju variť na miernom ohni).
  4. Po dovarení polievku ozdobte petržlenovou vňaťou a na kolieska nakrájaným pórom.

Mňam, dobrú chuť!

ZDROJ.fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>