Chrumkavé zemiakové palacinky

Veľmi chutné, vydatné a chrumkavé zemiakové palacinky – skvelá možnosť občerstvenia, ako aj hlavné jedlo alebo na raňajky. Ak ste to nevyskúšali, je treba čo najskôr!

Zemiakové palacinky

Suroviny:

  • 3 väčšie zemiaky
  • 150 ml horúceho mlieka
  • 250 g hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 100 ml jogurtu
  • soľ
  • olej na vyprážanie

Postup prípravy:

Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Varíme v osolenej vode cca 10 minút a scedíme. Rozvaríme si mlieko a scedené zemiaky dáme doň a roztlačíme ako zemiakovú kašu.

Necháme úplne vychladnúť potom pridáme jogurt, múku a vajcia, osolíme. Malo by nám vzniknúť hustejšie palacinkové cesto.

Na rozpálenej panvici lyžicou robíme palacinky, ktoré opekáme z oboch strán do zlatista.

Možeme do nich vložiť akúkoľvek plnku z mäsa alebo zeleniny. Sú fantastické aj s pochúťkovou smotanou.

ZDROJ:netkadin.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>