Tento recept je venovaný tým ženám, ktoré sa rozhodli nechať bežné a urobiť niečo úžasné na slávnostnom stole! Stojí za to, že si zakúpite balenie oblátok na grilážky a pripravíte úžasné občerstvenie zo sleďa.
Môžete si ozdobiť oblátkový tort podľa Vášho uváženia, ale naši redaktori ponúkajú slávnostnú verziu so zeleninou a červeným kaviárom.
Recept
ZLOŽKY
- 6 vaflových plátov
- 1 sleď
- 300 g šampiňónov
- 100 g cibule
- 350 g mrkvy
- 200 g majonézy
- 100 g tvrdého syra
- 50 g kôpru
- 200 g červeného kaviáru
PRÍPRAVA
- Odlúpnite jednu cibuľu z kôry a jemne ju nakrájajte.
- Narežeme šampiňóny na malé kúsky.
- Smažte cibuľu v rastlinnom oleji a pridajte huby do panvice. Smažíme približne 5 minút.
- Uvarte mrkvu a nastrúhajte cez jemné strúhadlo.
- Sleďa nakrájajte na malé kúsky. Potom vložte rybu do mixéra a do misy pridajte ešte jednu nasekanú cibuľu.
- Všetky zložky zomeľte na homogénnu zmes.
- Je čas zhromaždiť oblátky. Položte polovicu sleďového pyré na prvý koláč a Potrite ho majonézou.
- Do druhého plátkového koláča položte vrstvu na polovicu hubovej plnky. A zvńovu potrite veľa majonézy.
- Tretia vrstva je oblátkový koláč, polovica mrkvy a majonézy.
- Znova zopakujte kombináciu troch vrstiev. Potom potritete strany a vrchol koláča s majonézou. Umiestnite pripravenú misku do chladničky na 3 hodiny.
- Ozdobte koláč s nastrúhaným syrom, nakrájaným kôprom a červeným kaviárom.
Pozrite sa na toto video na prípravu výdatného oblátkového koláča .
Nezabudnite pripraviť tento výživný tanier tak, aby na tento slávnostný stôl nikto nezabudol!
ZDROJ:takprosto.cc