Chcete, aby bol váš nedeľňajší vývar dokonalej chuti? Pridajte tento tajomný prídavok

Vývar je polievka pevne zakorenená v našej kultúre. Vyrába sa z hydiny a najčastejšie sa podáva s rezancami. Vývar môže chutiť naozaj inak, všetko závisí od toho, kto ho pripravuje. Hoci recept je pomerne jednoduchý, robiť dobrý vývar nie je tak jednoduché a vyžaduje prax a dobré prísady.

Základný recept na vývar

Základný recept na vývar je jednoduchý a v závislosti od tradícií v danom dome môže byť mierne odlišný. Vyrábame ju úplne z hydiny, ale niektorí by pridali hovädzie mäso na obohatenie chuti. Predpokladám však, že vývar by mal byť chutný a lacný. Nepoužívame však žiadne zvýrazňovače chuti, ale dnes poznáte tajomnú zložku, ktorá zlepší jeho chuť. Začnime vždy základným receptom.

Taký vývar je podľa môjho názoru už veľmi chutný. Niektorí samozrejme pridajú vývar kocky alebo mágia, ale pamätajte, že tieto korenia obsahujú glutamát sodný. Posilňuje chuť, ale zároveň robí chuťové poháriky návykové a potláčajúce. Preto časom potraviny čoraz menej chutia a musíme ich viac využívať. Takže ak použijete tieto korenia a náhle zastavíte, môže sa vám toto jedlo zdať nevýrazné. Tento vývar je naozaj chutný, ale chvíľu mi trvalo, kým som si zvykol na veci korenené iba korením, bez zvýrazňovačov chuti. Avšak, tam je tajomný prídavok, ktorý vám pomôže zvýšiť chuť polievky a bude ešte lepšia.

Tajomný prírastok do vývaru

Tento tajomný prírastok do vývaru je jablko a zázvor. Táto myšlienka pochádza z Pakistanu a chutí naozaj zaujímavo. Keď do polievky pridáme zeleninu, hodíme celé jablko a vyberieme ho na konci varenia. Je dôležité, aby sa nerozpadlo. Zároveň môžeme pridať aj kúsok zázvoru. To uvidíte tú chuť.

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>