Cesto ako pierko, ak len raz z neho pripravíte pizzu alebo koláč, všetky recepty budú hneď v koši

Zloženie:

● 1 šálka – jogurt
● 0,5 šálky – rastlinný olej
● 1 balenie (11 gramov) sušeného droždia
● 1 lyžička soli
● 1 polievková lyžica cukru
● 3 šálky- múka

Príprava:

Jogurt zmiešaný s maslom dáme trochu zahriať, pridáme soľ a cukor, Múku zmiešame s kvasnicami, postupne naliať jogurtovú zmes a vypracujte cesto, prikryte a dajte do tepla po dobu 30 minút. Kým cesto stúpa, môžete si pripraviť plnku. Plech s papierom na pečenie olejujeme. S cesta vytvárame placky a dáme na plech. Kým sa rúra ohreje, nechať ležať (10 minút) a potom namažte vajcom cesto.
Pečieme pri 180-200 stupňoch do zlatista. Z tohto cesta môžete piecť všetko: pizzu, koláče, vdolky (do cesta môžete pridať vanilku, trochu viac cukru a trochu roztaveného margarínu). Cesto je vždy výborné. Ak zistíte, že po 30 minútach nebude veľmi napuchnuté, nebojte sa,zdvihne sa v rúre.

ZDROJ:WPTEN.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>