Celý život ste varili zemiakovú kašu zle! Podľa tohto návodu zistíte tajomstvo a bude oveľa chutnejšia

Zemiaková kaša je jedná z najvyužívanejších príloh k mäsovým pokrmom. Jej príprava je naozaj jednoduchá. Uvaríme vopred olúpané zemiaky, scedíme, roztlačíme a pridanú maslo a mlieko. Ale sme si istí, že ju pripravujeme správne?

Odborník z portálu Food Network Tyler Florence odporúča odlišnú prípravu zemiakovej kaše. Podľa neho klasická príprava ničí chuť tejto prílohy. „Zemiaky majú jemný chuťový profil. Keď ich budete variť vo vode, ktorú následne scedíme, stratíte tak všetku chuť zemiakov „, hovorí šéfkuchár.

Tyler preto odporúča povariť zemiaky priamo v mlieku, smotane a masle, aby nasiakli všetku chuť. Najlepšie je poriadne rozsekať surové zemiaky na kocky a povariť je domäkka s mliekom a maslom. Po zmäknutí je potrebné scediť nadbytočnú tekutinu a samotné zemiaky nasiaknuté mliekom roztlačiť na hladkú zmes. Na dochutenie najlepšie poslúži soľ a čierne korenie. Pre zmenu, môžete k zemiakom pridať pár strúčikov cesnaku, podľa chuti.

ZDROJ: thesun.co.uk

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>