Burizonové ježe s karamelom, sladký dezert, ideálny pre všetky príležitosti

Malý, sladký dezert, ideálny pre všetky príležitosti. Kedysi veľmi populárne, dnes trochu zabudnuté. Pre niektorých sú spojené s detstvom, keď v obchodoch nebolo veľa sladkostí a človek musel nejako vyplniť prázdnotu domácimi metódami. Príprava a najmä príprava týchto malých guličiek bude pre každého dieťaťa veľkou zábavou.

Burizonové ježe s karamelom

Suroviny:

  • 300 g kryštálového cukru
  • 1 konzerva sladené kondenzované mlieko
  • 2 balíčky burizóny
  • 125 g Hery

Postup:

Cukor na miernom ohni rozpustíme a miešame, kým nezhnedne na karamel. Pridáme kondenzované mlieko, povaríme a odstavíme z ohňa. Potom pridáme Heru, burizóny a zľahka premiešame. Pomocou lyžice, namočenej do studenej vody, tvarujeme guľky alebo valčeky, ktoré necháme na chladnom mieste.

Rada:

Ak guľky tvarujeme rukami, taktiež si ich namáčame do studenej vody, aby sa nám masa na ne nelepila.
ZDROJ: kuchniazwidokiemna.blogspot.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>