Budete mať hriech, keď si neupečiete najstarší chlieb na planéte, priamo na panvici

Je to chlieb z pšeničnej múky vo forme veľkých koláčov. Tenký koláč z nekvaseného cesta –  je pravdepodobne najstarší chlieb na planéte.

Pita na panvici

Zloženie:

  • 1  sušené droždie
  • 1 lyžička soli
  • 0,5 lyžičky cukru
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
  • 1 polievková lyžica tepléj vody
  • 3 lyžice múky

Príprava:

 Z múky, vody, oleja, si, cukru a droždia vymiesiť kysnuté cesto. Malo, by byť mäkšie ako knedle. Cesto zakryte fóliou, nechajte ho stáť po dobu 30 minút, a premiesiť znova.
  1. Cesto rozdeľte na 16-20 porcií, spravte gule, prikryjeme fóliou a necháme ležať po dobu ďalších 20 minút.
  2. Každú rozvaľkáme čo najtenšie, najlepšie do priesvitnosti. Piecť ich na suchej, dobre vyhriatej panvici po dobu niekoľkých sekúnd na každej strane.
  3. Poukladať na pripravenú plochu, ľahko pokropíme každý produkt s vodou a prikrijeme vlhkým uterákom: lebo chlieb schne veľmi rýchlo!

Plnku si môžete dať ľubovoľnú, dobrú chuť!

ZDROJ:TAKPROSTO.CC

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>