Buchty s cesnakom a zeleninou sú mimoriadne mäkké, chutné a voňavé, ich príprava netrvá dlhšie ako 25 minút

„Chlieb je hlavou,“ hovorí slávne príslovie. Nebudeme sa hádať, ale je oveľa zaujímavejšie podávať voňavé domáce koláče namiesto jednoduchých plátkov chleba na prvé jedlo!

Buchty s cesnakom a zeleninou sú mimoriadne mäkké, chutné a voňavé a ich pôvodný tvar príjemne prekvapí svojich blízkych.

ZLOŽENIE

  • 400 g múky
  • 1 lyžička suchých kvasiniek
  • 1 lyžička cukru
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 250 ml mlieka
  • 0,5 lyžičky soli
  • 50 g masla
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • zeleň
  • 1 žĺtok

VARENIE

Zmiešajte kvasinky v preosiatej múke, pridajte teplé mlieko, soľ, cukor a rastlinný olej, miešajte kým nevytvoríte mäkké cesto. Misku s cestom prekryte a vložte na teplé miesto po dobu 30 minút. Zatiaľ čo cesto kysne, pripravte náplň. Do zmäkčeného masla pridajte drvené byliny a cesnak prelisovaný a premiešajte. Vykysnuté cesto vytvarujte do tvaru klobásy, ktoré potom nakrájame na malé plátky. Každý plátok jemne roztiahneme, do stredu každej dáte trochu plnky.

Zložte kruhy štvornásobne a vložte po 2-3 ks do foriem na muffíny.

Potrite ich so žĺtkom a pošlite ich do rúry, zohriatej na 180 stupňov, po dobu 20-25 minút. Skvelá alternatíva miesto chleba!

Aby som sa často neobťažovala miesením, používam tento trik: Varenie 2-3 porcií naraz. Cesta môže byť  uložené v chladničke až 5 dní. Pozvite priateľov nech ochutnajú čerstvé domáce buchty a nezabudnite zdieľať recept!

ZDROJ:webvinegret.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>