„Chlieb je hlavou,“ hovorí slávne príslovie. Nebudeme sa hádať, ale je oveľa zaujímavejšie podávať voňavé domáce koláče namiesto jednoduchých plátkov chleba na prvé jedlo!
Buchty s cesnakom a zeleninou sú mimoriadne mäkké, chutné a voňavé a ich pôvodný tvar príjemne prekvapí svojich blízkych.
ZLOŽENIE
- 400 g múky
- 1 lyžička suchých kvasiniek
- 1 lyžička cukru
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 250 ml mlieka
- 0,5 lyžičky soli
- 50 g masla
- 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
- zeleň
- 1 žĺtok
VARENIE
Zmiešajte kvasinky v preosiatej múke, pridajte teplé mlieko, soľ, cukor a rastlinný olej, miešajte kým nevytvoríte mäkké cesto. Misku s cestom prekryte a vložte na teplé miesto po dobu 30 minút. Zatiaľ čo cesto kysne, pripravte náplň. Do zmäkčeného masla pridajte drvené byliny a cesnak prelisovaný a premiešajte. Vykysnuté cesto vytvarujte do tvaru klobásy, ktoré potom nakrájame na malé plátky. Každý plátok jemne roztiahneme, do stredu každej dáte trochu plnky.
Zložte kruhy štvornásobne a vložte po 2-3 ks do foriem na muffíny.
Potrite ich so žĺtkom a pošlite ich do rúry, zohriatej na 180 stupňov, po dobu 20-25 minút. Skvelá alternatíva miesto chleba!
Aby som sa často neobťažovala miesením, používam tento trik: Varenie 2-3 porcií naraz. Cesta môže byť uložené v chladničke až 5 dní. Pozvite priateľov nech ochutnajú čerstvé domáce buchty a nezabudnite zdieľať recept!
ZDROJ:webvinegret.ru