Čokoládové brownies, ktoré zvládne úplne každý začiatočník.
Suroviny:
- tmavá čokoláda 200 g
- maslo 200 g
- cukor 200 g
- vajcia 5 ks
- pšeničná múka 110 g
- tvaroh 500 g
Postup:
1. Vo veľkom hrnci varíme vodu.
2. Maslo nakrájame na kúsky, rozlámeme čokoládu a dať do žiaruvzdornej misky alebo hrnca.
3. Akonáhle sa voda varí, odstrániť z tepla veľký hrniec, miešame a veľmi opatrne vlievame mlieko, za stáleho miešania do homogénnej hmoty. Nechajte zmes vychladnúť.
4. V ďalšej mise zmiešame 3 vajcia a 130 g cukru. Pridajte ochladenú čokoládovú zmes a dôkladne miešame. Nalejte múku preosiatu s práškom do pečiva, dobre premiešajte.
5. V samostatnej mise zmiešame tvaroh, 2 vajcia a 70 g cukru.
6. Formu vystelieme pergamenom a vymastíme. Dáme naň polovicu čokoládového cesta a uhladíme.
7. Na to dáme tvarohovú hmotu. Tiež vyhladíme.
8. Potom zvyšné čokoládové cesto.
9. Pečieme 30-40 minút pri teplote 180 stupňov.
ZDROJ:eda.ru