Brokolicový krém- delikátna polievka plná vitamínov

Brokolicový krém je skvelá, zamatová polievka, ktorá je vynikajúcou voľbou pre ľahké jedlo, najmä na jar alebo v lete. Toto lahodné a delikátne jedlo je tiež skutočnou vitamínovou bombou. Ako urobiť brokolicový krém? Pozrite si náš recept!
 

Ako urobiť brokolicový krém?

zloženie:

vývar:

  • 2 mrkvy
  • 1 koreň petržlenu
  • 1/2 zeleru
  • 1/2 pór (iba biela časť)
  • 2 bobkové listy
  • soľ a korenie
  • 1,5 litra vody

Tip: môžete tiež pridať kuracie alebo morčacie mäso alebo použiť jemnú vývar z predchádzajúceho obedu. Pozor! Silný, hovädzí vývar nebude vhodný pre tento pokrm.

Krém z brokolice:

  • 1 hlava brokolice
  • 1 stredná cuketa
  • 1 veľké zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 čajové lyžičky bazalky
  • 2 lyžičky rozmarínu
  • niekoľko listov čerstvej bazalky
  • soľ a korenie

Pripravte vývar: umyte a olúpajte zeleninu, pridajte bobkový list, soľ a korenie. Všetko varte pod vekom asi 1,5 hodiny. Potom varenú zeleninu vyberte a použite na iné jedlo.

Pripravte si krém: Ošúpajte zemiak a nakrájajte na kocky. Brokolicu rozdeľte na kvietky, narežte na menšie kúsky. Všetka zelenina, spolu s olúpaným cesnakovým klinčekom, sa dá do vývaru. Varíme, kým zemiaky a brokolica sú mäkké. Potom pomocou ručného mixéra zmiešajte všetky ingrediencie na hladkú hmotu. Ochuťte soľou a korením, rozmarínom a bazalkou a dôkladne premiešajte.

Ako dať brokolicový krém?

Brokolicvý krém oochuťte s prísadami, vďaka ktorým sa bude viac dopĺňať. Vyberte si tie, ktoré sa vám najviac páčia!

Pridajte krutóny z vyprážaného chleba. Môžete tiež rozdrviť trochu údeného tvarohu alebo nastrúhať parmezán.

Môžete tiež vytvoriť zaujímavú kompozíciu pridaním čerstvých lístkov mäty. Pridajte do každej šálky lyžicu kyslej smotany (v diétnej verzii – hustý prírodný jogurt) a dajte čerstvo natrhané lístky mäty.

ZDROJ:haps.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>