
Ako urobiť brokolicový krém?
zloženie:
vývar:
- 2 mrkvy
- 1 koreň petržlenu
- 1/2 zeleru
- 1/2 pór (iba biela časť)
- 2 bobkové listy
- soľ a korenie
- 1,5 litra vody
Tip: môžete tiež pridať kuracie alebo morčacie mäso alebo použiť jemnú vývar z predchádzajúceho obedu. Pozor! Silný, hovädzí vývar nebude vhodný pre tento pokrm.
Krém z brokolice:
- 1 hlava brokolice
- 1 stredná cuketa
- 1 veľké zemiaky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 čajové lyžičky bazalky
- 2 lyžičky rozmarínu
- niekoľko listov čerstvej bazalky
- soľ a korenie
Pripravte vývar: umyte a olúpajte zeleninu, pridajte bobkový list, soľ a korenie. Všetko varte pod vekom asi 1,5 hodiny. Potom varenú zeleninu vyberte a použite na iné jedlo.
Pripravte si krém: Ošúpajte zemiak a nakrájajte na kocky. Brokolicu rozdeľte na kvietky, narežte na menšie kúsky. Všetka zelenina, spolu s olúpaným cesnakovým klinčekom, sa dá do vývaru. Varíme, kým zemiaky a brokolica sú mäkké. Potom pomocou ručného mixéra zmiešajte všetky ingrediencie na hladkú hmotu. Ochuťte soľou a korením, rozmarínom a bazalkou a dôkladne premiešajte.
Ako dať brokolicový krém?
Brokolicvý krém oochuťte s prísadami, vďaka ktorým sa bude viac dopĺňať. Vyberte si tie, ktoré sa vám najviac páčia!
Pridajte krutóny z vyprážaného chleba. Môžete tiež rozdrviť trochu údeného tvarohu alebo nastrúhať parmezán.
Môžete tiež vytvoriť zaujímavú kompozíciu pridaním čerstvých lístkov mäty. Pridajte do každej šálky lyžicu kyslej smotany (v diétnej verzii – hustý prírodný jogurt) a dajte čerstvo natrhané lístky mäty.
ZDROJ:haps.pl