Ak vám život výnimočne prinesie voľné víkendové popoludnie a v tej pohode dostanete chuť na niečo poriadne čokoládové, v tom prípade ste tu správne: ponúkame čokoládové brownies.

Budeme potrebovať:
- 300 g čokolády s vyšším obsahom kakaa
- 250 g masla
- 100 g hnedého cukru
- 4 vajíčka
- 1 čl vanilkového extraktu
- 80 g hladkej múky
- 1 čl prášku do pečiva
- 1 pl kakaa (podľa toho, aký podiel kakaa bol v čokoláde)
- štipka soli
Postup:
1. Nad parou roztopíme čokoládu s maslom a pridáme cukor. Keď sa kryštáliky cukru roztopia, misku s čokoládovou zmesou zložíme z vodného kúpeľa a necháme trochu vychladnúť.
2. Zmes nemusí byť úplne studená, stačí, aby nebola horúca. Po jednom do nej primiešame vajíčka, ktoré by mali mať izbovú teplotu. Pridáme vanilkový extrakt a postupne prisypeme múčnu zmes (múku, kakao, prášok do pečiva a štipku soli). Aby sme v ceste nemali hrudky, je dobré zmes preosiať. Nie však z výšky, lebo nechceme mať cesto príliš nadýchané.
Hotovo, koláč je hotový!
ZDROJ:jensprav.ru