Ak chcete uvariť dobrú večeru alebo obed, nemusíte sa trápiť dlhým rozmýšľaním. Ak máte v chladničke kus bravčového mäsa, niekoľko húb a pár stoniek póru, kúpte si smotanu a urobte jednoduchý kulinársky zázrak.
Dnes vám povieme, ako pečieme bravčové s hubami a pórom na smotanovej omáčke. Recept je taký jednoduchý, ale hlavnou podmienkou je udržať mäso v marináde pred pečením. Verte mi, nebudete ľutovať!
prísady:
- šampiňóny 500 g
- pór 500 g
- bravčová panenka 600 g
- olej 2 -4 polievkové lyžice
- smotana 500 ml
- soľ na chuť
príprava
Bravcové umyjeme a nakrájame na kocky, huby umyjeme a nakrájame na vačšie kúsky, pór umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska.
Vo vačšej nádobe rozohrejeme olej a mäso dobre opečieme zo všetkých strán. Po opečení mäso posolíme a pridáme na mäso pór, huby, premiešame a podlejeme horúcou vodou, tak, aby to bolo čiastocne ponorené.
Privedieme vodu do varu, prikryjeme pokrievkou, stíšime a dusíme do mäkka.
Keď je mäso mäkké, smotanu v hrnčeku rozšľaháme s múkou a vlejeme na mäso premiešame a dolejeme ostatok smotany. Necháme zovrieť, pridáme nasekanú petrzlenovú vňať a podľa svojej chuti ešte posolíme. Vynikajúco sa hodí k ryži.