Bravčové kotlety pečené v paradajkovej omáčke

Pečené kotlety pečené v paradajkovej omáčke sú jemné, šťavnaté a mäkké. Ľahko sa pripravujú a skvele chutia. Spolu so zemiakovou kašou a šalátom z kyslej kapusty alebo cvikly budú perfektné na rodinnú večeru v nedeľu.

Suroviny:

  • cca 800 g bravčového krku
  • 2 cibule
  • 3 nakladané (alebo nakladané) uhorky
  • 2 lyžice paradajkovej pasty
  • pohár vody
  • asi pol pohára múky
  • soľ
  • korenie

Bravčový krk nakrájajte na plátky hrubé asi 2 cm. Každý kúsok zomelieme celkom jemne na mäsový mlynček. Uhorky nakrájajte pozdĺžne na prúžky. Kocky nakrájame na kocky. Plátky krku posypeme soľou a korením, na ne umiestnime 2-3 prúžky uhorky a lyžičku vyprážanej cibule. Valíme role. Zabalíme ich do múky a opečieme ich z každej strany v horúcom oleji. Valčeky vložte do misky odolnej voči ohňu. Paradajkový koncentrát zmiešajte s vodou a zvyškom cibule, ktorú sme nepoužili na plnky a soľ a korenie. Zalejte rolády s touto omáčkou. Vložte misku do predhriatej na 180 ° C a pečte jednu hodinu s funkciou horúceho vzduchu. Každých 20 minút nalejte hornú časť roliek omáčkou, v ktorej sú pečené.

ZDROJ:e-przepisykulinarne.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>