Pečené kotlety pečené v paradajkovej omáčke sú jemné, šťavnaté a mäkké. Ľahko sa pripravujú a skvele chutia. Spolu so zemiakovou kašou a šalátom z kyslej kapusty alebo cvikly budú perfektné na rodinnú večeru v nedeľu.
Suroviny:
- cca 800 g bravčového krku
- 2 cibule
- 3 nakladané (alebo nakladané) uhorky
- 2 lyžice paradajkovej pasty
- pohár vody
- asi pol pohára múky
- soľ
- korenie
Bravčový krk nakrájajte na plátky hrubé asi 2 cm. Každý kúsok zomelieme celkom jemne na mäsový mlynček. Uhorky nakrájajte pozdĺžne na prúžky. Kocky nakrájame na kocky. Plátky krku posypeme soľou a korením, na ne umiestnime 2-3 prúžky uhorky a lyžičku vyprážanej cibule. Valíme role. Zabalíme ich do múky a opečieme ich z každej strany v horúcom oleji. Valčeky vložte do misky odolnej voči ohňu. Paradajkový koncentrát zmiešajte s vodou a zvyškom cibule, ktorú sme nepoužili na plnky a soľ a korenie. Zalejte rolády s touto omáčkou. Vložte misku do predhriatej na 180 ° C a pečte jednu hodinu s funkciou horúceho vzduchu. Každých 20 minút nalejte hornú časť roliek omáčkou, v ktorej sú pečené.
ZDROJ:e-przepisykulinarne.pl