Bravčové karé v orientálnej omáčke

Bravčové mäso s mrkvou v orientálnej omáčke je vynikajúci a jednoduchý recept na chutnú večeru pre fanúšikov neobvyklých riešení. Sladká a kyslá paradajková omáčka dodáva mäsu exotickú chuť a arómu.

prísady:

  • 500 g bravčového mäsa (dal som špachtľu, môže to byť aj šunka, krk)
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • cibuľa
  • voda na zalievanie mäsa

omáčka:

  • pohár paradajkováho pretlaku
  • 1/3 šálky vody
  • šťava vylisovaná z jedneého pomaranča
  • lyžica hnedého cukru
  • 2 lyžice octu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • zázvor
  • pálivá paprika
  • soľ
  • korenie

 Postup:

Umyte, osušte a nakrájajte mäso na prúžky. Na kocky nakrájame mrkvu. Vložte mäso a cibuľu na panvicu s horúcim olejom. Osmažte. Potom nalejte pohár vody, zakryte panvicu pokrievkou a mäso duste asi 45 minút, až kým nezmäkne. Ak je to potrebné, dolejte vodu. Po uplynutí tejto doby hodíme mrkvu do panvice. Zmiešajte všetky ingrediencie omáčky a nalejte do panvice. Všetko dusíme pomaly, občas miešame ďalších 25 minút bez zakrytia.
Hotovo podávame k ryži.
ZDROJ:e-przepisykulinarne.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>