Bravčové mäso s mrkvou v orientálnej omáčke je vynikajúci a jednoduchý recept na chutnú večeru pre fanúšikov neobvyklých riešení. Sladká a kyslá paradajková omáčka dodáva mäsu exotickú chuť a arómu.
prísady:
- 500 g bravčového mäsa (dal som špachtľu, môže to byť aj šunka, krk)
- 2 stredne veľké mrkvy
- cibuľa
- voda na zalievanie mäsa
omáčka:
- pohár paradajkováho pretlaku
- 1/3 šálky vody
- šťava vylisovaná z jedneého pomaranča
- lyžica hnedého cukru
- 2 lyžice octu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- zázvor
- pálivá paprika
- soľ
- korenie
Postup:
Umyte, osušte a nakrájajte mäso na prúžky. Na kocky nakrájame mrkvu. Vložte mäso a cibuľu na panvicu s horúcim olejom. Osmažte. Potom nalejte pohár vody, zakryte panvicu pokrievkou a mäso duste asi 45 minút, až kým nezmäkne. Ak je to potrebné, dolejte vodu. Po uplynutí tejto doby hodíme mrkvu do panvice. Zmiešajte všetky ingrediencie omáčky a nalejte do panvice. Všetko dusíme pomaly, občas miešame ďalších 25 minút bez zakrytia.
Hotovo podávame k ryži.
ZDROJ:e-przepisykulinarne.pl