Horúce dni najmä v lete si priamo pýtajú niečo, čo osvieži a poteší chuťové poháriky. Tento lahodný tvarohový koláč, na ktorý budete potrebovať minimum surovín si pripravíte takto.
Ingrediencie na cesto:
- 100g cukru
- 1 vajce
- 100ml kyslej smotany
- 2PL oleja
- 1ČL prášku do pečiva
- 15g vanilkového cukru
- 80g múky
- 4PL kakaa
Krém:
- 250g tvarohu
- 100g práškového cukru
- 250ml krému s obsahom 33%
- 40ml vody
- 25g želatíny
- 200g čerešní alebo iného bobuľového ovocia
- 15g vanilkového cukru
Postup:
1. Rozmixujte spolu vajcia a cukor, pridajte olej, smotanu a pokračujte v šľahaní.
2. V samostatnej nádobe zmiešajte múku, kakao, vanilkový cukor a prášok do pečiva.
3. V malých dávkach pridávajte suchú zmes do tej tekutej a jemne premiešavajte.
4. Vymastite si nádobu na pečenie, do ktorej vylejeme cesto (nemalo by siahať vyššie ako 3cm). Cesto pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190 stupňov 20 minút.
5. Krém si pripravíme nasledovne. Želatínu zalejeme vlažnou vodou a 20 minút necháme odpočívať. Zatiaľ rozmixujeme tvaroh s krémom, pridáme vanilkový cukor a práškový cukor.
6. Vo vodnom kúpeli rozpustite želatínu a nechajte ju vychladnúť. Opatrne ju pridávajte do krému.
7. Upečené cesto vyberte z pekáča. Tortovú formu vymastite alebo vyložte celofánom a na dno nalejte časť krému.
8. Cesto nakrájajte na kocky a umiestnite ho spolu s čerešňami na prvú vrstvu krému. Následne znovu nalejte krém.
9.Formu zakryjeme potravinovou fóliou a dáme do ľadničky najmenej na 6 hodín (ideálne cez noc).
10.Tortu následne vyklopte z formy a môžete podávať.
Ideálne je pri tomto koláči použiť čerstvé ovocie, hlavne v lete, môže byť príjemným osviežením horúcich dní. Prajeme dobrú chuť.
ZDROJ:sovkusom.ru