Tento nádherný a chutný koláčik zvládne aj zaiatočník.
Prísady:
- tmavá čokoláda 200 g
- maslo 200 g
- cukor 200 g
- vajcia 5 ks
- pšeničná múka 110 g
- smotanový syr 500 g
Postup:
1. Vo veľkom hrnci varíme vodu.
2. Maslo nakrájame na kúsky, rozbiť čokoládu a dať do hrnca.
3. Akonáhle sa voda varí, odstrániť z tepla veľký hrniec , miešame a veľmi opatrne vlievame mlieko, za stáleho miešania do homogénnej hmoty. Nechajte zmes vychladnúť.
4. V ďalšej mise 3 vajcia a 130 g cukru. Pridajte ochladená čokoládovú zmes, sa miešame. Nalejte múku preosiatu s práškom do pečiva, dobre premiešajte.
5. V samostatnej mise smotanový syr, 2 vajcia a 70 g cukru.
6. Formu vystelieme a vymastíme pergamenom. Dáme čokoládové cesto, pár lyžíc, uhladíme.
7. Na to dáme syrové cesto, bez toho aby sa miešalo. Tiež vyhladené.
8. Potom zvyšné čokoládové cesto. S vidličkou tvoríme mramorový vzor.
9. Pečieme 30-40 minút pri teplote 180 stupňov.
ZDROJ: eda.ru