
Suroviny na 10 porcií:
korpus
- 7 vajec
- 14 lyžíc krupicového cukru
- 14 lyžíc studenej vody
- 14 lyžíc polohrubej múky
- 6 g prášku do pečiva
- 2 lyžice holandského kakaa
krém
- 450 ml mlieka
- 4 lyžice hladkej múky
- 200 g krupicového cukru
- 200 g masla
- 200 g strúhaného kokosu
- 2 balenia vanilkového cukru
- práškový cukor na ozdobenie
Na potieranie (voliteľné)
- 40 ml mlieka
- 10 ml rumu (alebo rumové príchute)
postup:
Bielky vyšľahajte so štipkou soli dotuha. Prisypte cukor a prilejte lyžicu vody.
V druhej miske vyšľaháme žĺtky do peny, pridajte múku s práškom do pečiva. Do zmesi vmiešajte bielkový sneh s cukrom.
Cesto rozdeľte na polovice a do jednej z nich prisypte kakao.
Plech s vyššími okrajmi s rozmermi približne 23×35 cm vyložte pečenie papierom a vlejte do naj jedno z ciest. Pečte približne 20 minút na 170 ° C. Druhú polovicu cesta upečte rovnako.
Obaja korpusy nečítajte vychladnúť.
Plech s vyššími okrajmi s rozmermi približne 23×35 cm vyložte pečenie papierom a vlejte do naj jedno z ciest. Pečte približne 20 minút na 170 ° C. Druhú polovicu cesta upečte rovnako.
Obaja korpusy nečítajte vychladnúť.
Na krém zmiešajte priveďte mlieko do varu. Pridajte múku, cukor a maslo. Varte do zhustnutia. Krém zložte z platne a vmiešajte kokos a vanilkový cukor.
Oba korpusy potrite zmesou mlieka a rumu.
Na kakaový korpus rozprestrite pripravený krém, prikryte vanilkovým korpusom a celý dezert vložte do chladničky na pár hodín vychladnúť. Podávajte posypané práškovým cukrom.
ZDROJ:cookpad.com