Božské trojvrstvové piškótové rezy s kokosovým krémom

Suroviny na 10 porcií:

korpus

  • 7 vajec
  • 14 lyžíc krupicového cukru
  • 14 lyžíc studenej vody
  • 14 lyžíc polohrubej múky
  • 6 g prášku do pečiva
  • 2 lyžice holandského kakaa

krém

  • 450 ml mlieka
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 200 g krupicového cukru
  • 200 g masla
  • 200 g strúhaného kokosu
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • práškový cukor na ozdobenie

Na potieranie (voliteľné)

  • 40 ml mlieka
  • 10 ml rumu (alebo rumové príchute)

postup:

Bielky vyšľahajte so štipkou soli dotuha. Prisypte cukor a prilejte lyžicu vody.

V druhej miske vyšľaháme žĺtky do peny, pridajte múku s práškom do pečiva. Do zmesi vmiešajte bielkový sneh s cukrom.

Cesto rozdeľte na polovice a do jednej z nich prisypte kakao.
Plech s vyššími okrajmi s rozmermi približne 23×35 cm vyložte pečenie papierom a vlejte do naj jedno z ciest. Pečte približne 20 minút na 170 ° C. Druhú polovicu cesta upečte rovnako.
Obaja korpusy nečítajte vychladnúť.

Na krém zmiešajte priveďte mlieko do varu. Pridajte múku, cukor a maslo. Varte do zhustnutia. Krém zložte z platne a vmiešajte kokos a vanilkový cukor.

Oba korpusy potrite zmesou mlieka a rumu.
Na kakaový korpus rozprestrite pripravený krém, prikryte vanilkovým korpusom a celý dezert vložte do chladničky na pár hodín vychladnúť. Podávajte posypané práškovým cukrom.

ZDROJ:cookpad.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>