Mnohí milovníci varenia už premýšľajú o tom, aké chutne majú hostí uspokojiť počas novoročných sviatkov. Naša redakcia ponúka rozmaznávať vašich príbuzných s mäsom roll pripravených podľa talianskej receptúry. Venujte pozornosť, v zložkách je veľa suchých korenín, ktoré je možné nahradiť čerstvými bylinkami!
V našej rodine už mnoho rokov je toto jedlo pripravené na zimné sviatky. Môžem bezpečne povedať, že vďaka pikantnému kotúľu vyzerá mäso veľmi elegantne.
Ako variť bochník mäsa
ZLOŽKY
- 1 kg hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 100 ml suchého bieleho vína
- 400 ml rajčiakovej šťavy
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- 200 g tvrdého syra
- 3 polievkové lyžice strúhanky
- 1/2 lyžičky sušeného oregana
- 1/2 lyžičky sušenej bazalky
- 1/2 lyžičky sušenej petržlenovej vňate
- 1/2 lyžičky mletého korenia
- 1/2 lyžičky soli
PRÍPRAVA
- Nakrájajte cibuľu na polkruhy a cesnak nastrúhajte na malom strúhadle.
- V malej nádobe premiešajte cesnak, strúhanku, bazalku, oregano, petržlen a soľ. Pridajte surové vajcia, strúhaný syr a znova premiešajte.
- Po rozšírení mäsa na širokú dosku ho rozrežte pozdĺž vlákien, ho jemne vyklepte. Len opatrne, inak to bude dva kusy, nie jeden. Hrúbka mäsa by nemala presiahnuť 1 cm. Pridáme korenie na hovädzie mäso.
- Rozložte náplň na mäso a rovnomerne ho rozložte na celý povrch. Nezabudnite nechať jeden okraj voľný asi 2 centimetre.
- Jemne zabaľte hovädzie mäso do rolky a snažte sa udržať náplň vo vnútri.
- Pevne zamotajte rolku špagátom na pečenie.
- Cibuľu položíme do panvicu na fritovanie a položíme na vrch. Polejeme mäso rajčiakovou šťavou a vínom a vložiť ju do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme rolku dve hodiny.
- Ak chcete, aby bola rolka ružová, na konci pečenia odstráňte fóliu a pečieme ďalších 20 minút.
Nezabudnite zdieľať tento dovolenkový recept so svojimi priateľmi!
ZDROJ:takprosto.cc