Niet divu, že sa croissant zabýval aj tu v našich končinách. Francúzske pečivo je preslávené svojou dokonalou eleganciou. Napadlo Vás niekedy si croissant upiecť doma podľa svojej momentálnej chuti? Môžete si vyplniť akoukoľvek plnkou.čokoláda, ovocie džem.
Príprava croissantu z lístkového cesta
Potrebujeme:
- 1 lístkové cesto
- trochu hladkej múky
- 1 vajce
- čokoláda, džem alebo iné náplne podľa chuti
Postup:
Z vyvaľkaného lístkového cesta urobte rovnako veľké trojuholníky, zo zvyškov cesta guľôčky, ktoré na trojuholníčky vytvarujeme. Opatrne širší okraj, ak vkladáte náplň narežte a zatočte do tvaru croissantu. Croissanty pomažte vyšľahaným vajíčkom a pečte v rúre do zlatista. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 10 minút. Po vybratí croissanty z lístkového cesta zľahka poprášte práškovým cukrom alebo pofŕkajte čokoládou.
ZDROJ:bidista.com