Bleskové croissanty z lístkového cesta

Niet divu, že sa croissant zabýval aj tu v našich končinách. Francúzske pečivo je preslávené svojou dokonalou eleganciou.  Napadlo Vás niekedy si croissant upiecť doma podľa svojej momentálnej chuti? Môžete si vyplniť akoukoľvek plnkou.čokoláda, ovocie džem.

Príprava croissantu z lístkového cesta

Potrebujeme:

  • 1 lístkové cesto
  • trochu hladkej múky
  • 1 vajce
  • čokoláda, džem alebo iné náplne podľa chuti

Postup:

Z vyvaľkaného lístkového cesta urobte rovnako veľké trojuholníky, zo zvyškov cesta guľôčky, ktoré na trojuholníčky vytvarujeme. Opatrne širší okraj, ak vkladáte náplň narežte a zatočte do tvaru croissantu. Croissanty pomažte vyšľahaným vajíčkom a pečte v rúre do zlatista. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 10 minút. Po vybratí croissanty z lístkového cesta zľahka poprášte práškovým cukrom alebo pofŕkajte čokoládou.

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>