Bielkový krém: Najlepší recept, ktorého chuť si ihneď zamilujete

potrebujeme:

  • 250g kryštálového cukru
  • 3 bielky
  • 80ml vody
  • Štipku kyseliny citrónovej

postup:

Oddelíme si bielka od žĺtkov, pričom si dávame pozor, aby sa do bielkov nedostal žiadny žĺtok.


Pripravíme si hrniec, kde nasypeme cukor a nalejeme vodu. Za stáleho miešania privedieme k varu. Keď nám zmes zovrie, znížime teplotu na minimum.

Z hmoty varíme sirup a to či je hotový zistíme tak, že ho kvapneme do studenej vody. Správny sirup bude pri kontakte s vodou držať tvar. Tiež by sa z neho mali dať formovať guličky.


Takáto konzistencia vznikne približne po 15 minútach varenia. Pokiaľ ju máme, do sirupu pridáme trošku kyseliny citrónovej a sirup poriadne zamiešame.


Vyšľaháme bielky na tuhý sneh. Ešte horúci sirup pomaly zmiešame do tuhého snehu.

Zmes treba nechať vychladnúť, ale musíme ju ešte 15 minút miešať. Takže bude najlepšie, ak túto penu jemne domieša pri otvorenom okne či na chladnejšom mieste.

ZDROJ:ketkes.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>