Ak pokryjete dezerty touto glazúrou, budú vyzerať ako kozmické. Škoda, že nie je skutočná, že je to aj škoda. Ale je to veľmi dôležité, táto glazúra je tiež vynikajúca.

zloženie:
- mlieko – 125 ml
- krém – 125 ml
- želatína – 8 lyžíc
- biela čokoláda – 150 g
Príprava:
1. Začnite želatinou. Mala by byť pripravená podľa pokynov na obale. Ak je to bežná voľná želatína, potom namočte ju do malého množstva vody, nechajte ju dobre napučať (asi pol hodiny). Potom ji rozpustite vo vodnom kúpeli. Sledujte, že v žiadnom prípade nevariť.
2. Čokoládu prelomiť jemne, a potom priniesť do tekutého stavu vo vodnom kúpeli.
3. Zmiešajte mlieko a smotanu a varte. Odstráňte z tepla.
4. Do mlieka pridajte želatínu a čokoládu. Jemne nalejte, pomaly miešajte. Dôležitým bodom je jemné miešanie v jednom smere, aby vo viskóznej kvapaline nevznikli žiadne bubliny. Ak sa objavia, môžete miešať úhľadne, aby sa dostali na povrch. Ak sa to nepodarí, vzduch sa v glazúre sklzí už na samotnom produkte.
Naša glazúra je pripravená! Malo by sa uskutočniť už bezprostredne pred pokrytím koláča alebo pyrolýzou, inak stuhne.
Dajte koláč na väčšiu panvicu alebo veľkú misku, kam pretečie prebytočná glazúra. Lejte tenký pramienok. Sledujte, aby ste sa dostali všade, najmä na boku. Nepotrebuje jurozotierať, vytvorí sama hladký lesklý povrch.
ZDROJ:v-i-p.org