Ideálne je pripraviť tento dezert na jar alebo v lete, keď sa môžeme tešiť na voňavé, červené a sladké plody našich záhradiek – jahody. A kde je využiť lepšie, než v koláčikoch a v tortách? Tento recept bude trochu netradičný.
Palacinková pyramída
Čo budete potrebovať:
- 1 liter mlieka
- 2 vajcia
- slnečnicový olej na vyprážanie
- štipku soli
- 500-600 g múky
- 300 g cukru
- 1 kg jahôd
- 100 g mliečnej čokolády
- 500 g kyslej smotany
- 1 balíček vanilkového cukru
Postup:
Zmiešajte vajcia, soľ a mlieko, pridajte 100 g cukru a múku. Malo by Vám vzniknúť klasické palacinkové cesto. Ak je príliš riedke, pridajte múku, ak je príliš tuhé, dolejte mlieko alebo vodu.
Začnite smažiť palacinky podľa klasického postupu.
V inej miske si zmiešajte kyslú smotanu a 200 g cukru a vanilkového cukru.
Jahody nakrájajte na plátky a naplňte nimi palacinky, ktoré potom klasicky zmotajte.
Palacinky stavajte vedľa seba na tácku alebo väčšie tanier. Spodnú vrstvu by malo tvoriť 5 palaciniek, na ňu položte ďalšie 4, potom 3, 2 a nakoniec navrch len 1 palacinku. Musíte vytvoríť pyramídu. Pri každej vrstve je potrite smotanovým krémom. Na vrchol nalejte zvyšok krému, ktorý sa roztečie po celej torte. Nastrúhajte alebo rozpustite mliečnu čokoládu a polejte s ňou vrch palaciniek. Nádherná a najmä chutná jahodová torta je hotová.
Môžete ju pripraviť aj z iného ovocia.
ZDROJ:kobieceinspiracie.pl