Bezkonkurenčná dobrota- palacinková pyramída. V najbližšej dobe musíte pripraviť toto majstrovské dielo

Ideálne je pripraviť tento dezert na jar alebo v lete, keď sa môžeme tešiť na voňavé, červené a sladké plody našich záhradiek – jahody. A kde je využiť lepšie, než v koláčikoch a v tortách? Tento recept bude trochu netradičný.

Palacinková pyramída

Čo budete potrebovať:

  • 1 liter mlieka
  • 2 vajcia
  • slnečnicový olej na vyprážanie
  • štipku soli
  • 500-600 g múky
  • 300 g cukru
  • 1 kg jahôd
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 500 g kyslej smotany
  • 1 balíček vanilkového cukru

Postup:

Zmiešajte vajcia, soľ a mlieko, pridajte 100 g cukru a múku. Malo by Vám vzniknúť klasické palacinkové cesto. Ak je príliš riedke, pridajte múku, ak je príliš tuhé, dolejte mlieko alebo vodu.

Začnite smažiť palacinky podľa klasického postupu.

V inej miske si zmiešajte kyslú smotanu a 200 g cukru a vanilkového cukru.

Jahody nakrájajte na plátky a naplňte nimi palacinky, ktoré potom klasicky zmotajte.

Palacinky stavajte vedľa seba na tácku alebo väčšie tanier. Spodnú vrstvu by malo tvoriť 5 palaciniek, na ňu položte ďalšie 4, potom 3, 2 a nakoniec navrch len 1 palacinku. Musíte vytvoríť pyramídu. Pri každej vrstve je potrite smotanovým krémom. Na vrchol nalejte zvyšok krému, ktorý sa roztečie po celej torte. Nastrúhajte alebo rozpustite mliečnu čokoládu a polejte s ňou vrch palaciniek. Nádherná a najmä chutná jahodová torta je hotová.

Môžete ju pripraviť aj z iného ovocia.

ZDROJ:kobieceinspiracie.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>