„Beach“ dezert, žiadne pečenie a neskutočne chutný

Pri tomto koláči pravdepodobne zatúžite po lete a bezstarostnej práci. Chutí ako smotanovo čokoládová zmrzlina a je tak jednoduchá, že deti nám môžu pomôcť. Jemné, penivé, chutné, odporúčam to a toľko.

 

Suroviny:

  • cca 15 až 20 kusov sušienok čokoládových
  • 6 plných lyžíc kryštálového cukru
  • 200 ml šľahačky
  • 2 – 3 plných lyžíc kakaa  
  • 5 lyžíc želatíny v prášku
  • 250 ml vody izbovej teploty
  • 300 ml smotany na šľahanie 36% (v prípade, že nemáte 36%,tak  200 ml 30%) 
  • 1 balík fixu pre krémy (krémy – Fix, odporúčam Dr. Oetker nesklamal na tom ešte) plus 1 vrchovatá lyžica práškového cukru 
  • 1 bonboniéra belgických praliniek
  • 1 lyžica tmavej kakao na posypanie

Postup:

Štvorcová doska má 25 cm vyloženého papierom pečenie (možno použiť aj lamina 25×35 cesto bude približne 1 cm menej) dať do sušienky.

 


Namočte želatínu v studenej vode asi na 10 minút, potom ju intenzívne miešame a pomaly varte, aby sme rozpustili želatínu, ale nenechajte ju vrieť. Zmes sa premieša na izbovú teplotu, pričom sa často mieša, aby sa zabránilo tvorbe „kože“ na povrchu. Do chladného studeného krému, nakoniec pridať práškový cukor (6 lyžíc), premiešajte.


Masu rozdeľte na dve rovnaké časti.


Pridajte kakao do jedného, ​​krátko ho premiešajte. Teraz môžeme skontrolovať, či je kakaová hmotnosť pre nás dostatočne sladká.


Do jednej pridajte čajovú lyžičku kakaovej hmoty. Časť želatíny potom ju nalejte do celej hmoty jedným rýchlym pohybom a okamžite ju premiešajte najrýchlejšou rýchlosťou.

Pridajte 1 čajovú lyžičku smotany do tejto hmoty, premiešajte ju, potom ju nalejte do celej hmotnosti a znova ju premiešajte pri najvyššej rýchlosti. Kakaová hmota je hustejšia, môže shustnúť rýchlejšie než biela, v prípade, že masy sú riedke, vložte ich do chladničky na krátku dobu k získaniu konzistencie penou alebo mäkkej peny. Skontrolujte často, aby sa nestali príliš husté.

A teraz sa budeme baviť 😉 Dávame na sušienky s veľkou lyžicou striedavo obe masy, potom mierne vyrovnáme povrch, aby sme sa uistili, že sa masy nebudú veľmi zmiešané.


Hotové vložte do chladničky. Keď stuhne ozdobte cukrom a šľahačkou na vrch. Vložte do chladničky. Tesne pred podávaním posypte vrchol tmavým kakaom a ozdobte pralinkami, chutné! 🙂

ZDROJ:zcukrempudrem.blogspot.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>