Banánové dezerty sú obľúbené nielen medzi nami dospelými, ale hlavne tiež medzi deťmi. Tento je obohatený ešte o vanilkový krém a oriešky. Navyše jeho veľkým plusom je to, že neobsahuje žiadnu múku, a tak si ho môžete dopriať, koľko len budete chcieť.
Suroviny:
- Mleté orechy 5 lyžíc
- Cukor kryštál 5 lyžíc
- Vajcia 5 ks
- Banány 4 ks
- Cukor podľa chuti
- Mascarpone 250 g
- Smotana na šľahanie 1 ks
- Mlieko 400 ml
- Vanilkový puding 1 balenie
Postup:
Vajcia spoločne s cukrom vyšľahajte do hustej peny a pridajte orechy. Cesto potom rovnomerne naneste na plech a pečte ho pri 180 ° C dozlatista. Akonáhle je cesto upečené, nechajte ho v pečenie papiera vychladnúť.
Z mlieka a pudingu vyšľahajte zmes. Potom vyšľahajte dohromady smotanu na šľahanie s mascarpone a doslaďte podľa chuti.
Akonáhle je cesto vychladnuté, naneste krém a banány. Potom cesto cez banány preložte a ako záverečnú vrstvu naneste šľahačku. Môžete ešte pridať hoblinky čokolády alebo niaku obľúbenú polevu.
ZDROJ.bidista.com