Baklažánovo- papriková pochúťka. Vhodná ako nátierka, do omáčok, ku grilovaniu, či k syrom

Ak sa vám nepáči grilovaný alebo vyprážaný, môžete ho ochutnať v krémovej forme. Miloval som to, keď som bol dieťaťom. 

 

Baklažánová pomazánka

Ingrediencie:

  • 1 baklažán
  • 4 papriky kápia
  • 2 paradajky
  • 2 väčšie strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • himalájska soľ, korenie podľa chuti
  • citrónová šťava

Príprava:

Zeleninu umyjeme, baklažán rozkrojíme napoly a narežeme. Zeleninu dáme na plech s papierom na pečenie. Cesnak pokropíme roztaveným kokosovým tukom, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na plech tiež. Zeleninu dáme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 stupňov upečieme.

Potom necháme vychladnúť a odstránime šupku z paprík aj z paradajok. Baklažán vydlabeme a dužinu, aj papriku a paradajky dáme do mixéra. Pridáme soľ, korenie, nadrobno pokrájanú cibuľu, citrónovú šťavu a dôkladne rozmixujeme.

ZDROJ:anifitt.eu

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>