Ak sa vám nepáči grilovaný alebo vyprážaný, môžete ho ochutnať v krémovej forme. Miloval som to, keď som bol dieťaťom.
Baklažánová pomazánka
Ingrediencie:
- 1 baklažán
- 4 papriky kápia
- 2 paradajky
- 2 väčšie strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- himalájska soľ, korenie podľa chuti
- citrónová šťava
Príprava:
Zeleninu umyjeme, baklažán rozkrojíme napoly a narežeme. Zeleninu dáme na plech s papierom na pečenie. Cesnak pokropíme roztaveným kokosovým tukom, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na plech tiež. Zeleninu dáme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 stupňov upečieme.
Potom necháme vychladnúť a odstránime šupku z paprík aj z paradajok. Baklažán vydlabeme a dužinu, aj papriku a paradajky dáme do mixéra. Pridáme soľ, korenie, nadrobno pokrájanú cibuľu, citrónovú šťavu a dôkladne rozmixujeme.
ZDROJ:anifitt.eu