Baklava z lískového cesta, príprava tejto pochúťky trvá len 30 minút, žiadny člen rodiny jej neodolá

Už dlho som túžila pripraviť baklavu. Priznávam, že som sa zastavila pri tom, že je to prácny proces cesta …

Ale s týmto receptom všetko bude trvať maximálne 30 minút (nepočítajúc samozrejme, proces pečenia a impregnácie).

Baklava z lístkového cesta

PRÍSADY

  • 500 g lístkového cesta
  • 2 lyžice vlašských orechov
  • 150 g cukru
  • 150-200 g medu
  • 100 g masla
  • 1 lyžica mletej škorice
  • 0,5 lyžica kardamómu
  • 1 žĺtok (pre mazanie)
  • 80 ml vody

PRÍPRAVA

  1. Pripravte ingrediencie: cesto rozmrazené, maslo roztavené. Orechy brúsiť na omrvinky  a zmiešame s 1 polievkovou lyžicou curu, škoricou a kardamóm a jemne opražíme na panvici.
  2. Tenko valcované cesto rozmrazené a rozsekáme na vrstvy, ktoré zodpovedajú veľkosti formy.
  3. Na vymastenú formu dáme prvú tenkú vrstvu cesta. Mierne potrieť povrch cesta s olejom a posypať veľkoryso orechovov zmesou. Zakryjeme vrstvou cesta a naďalej na seba striedavo cesto a plnky, nezabudnite mazať povrch olejom. Horná vrstva by mala byť vyrobená z cesta. Potrieme vaječným žĺtkom.
  4. Predhrejte rúru na 180 ° C, Nakrájajte baklavu na malé kocky a pečieme 40-45 minút do zlatista.
  5. Kým baklava sa pečie, pripravte med výplň. Voda a zostávajúci cukor, priviesť k varu a varí sa za občasného miešania, po dobu 5-7 minút. V pôvodnej receptúry, med sa pridá do vriaceho cukrového sirupu a varí po dobu ďalších 3 minút. Radšej, aby sa zachovali všetky prospešné vlastnosti medu, rozpustiť ju do už mierne ochladeného sirupu.
  6. Vyberte baklavu z rúry, nechajte vychladnúť trochu, budeme do zárezov polí polievať medovú zmes. Ponechajte pri izbovej teplote po dobu 1-2 hodín nech je riadne nasiaknutý.

Rýchle, chutné a veľmi voňavé! Ach, tá orientálna vôňa … Jednu vec viem určite: táto dobrota sa aj u vás bude variť často.

Vaši priatelia sa pravdepodobne nebudú chcieť tohto jedla vzdať.

ZDROJ:TAKPROSTO.CC

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>