Citrónový krém je skutočne výborný, ktorý sa dá jesť samostatne ale môžete ho použiť ako plnku do koláčov.
zloženie:
- 5 dl vody
- 200 g cukor práškový
- 1 balíček vanilkový cukor
- kôra najemno nastrúhaná z jedného citróna
- 1 balíček citónový prášok, puding
- 80 g maslo
- 3 ks vajcia
- 2,5 dl šľahačková smotana
Spôsob prípravy:
Pripravíme si 4 dl vody dáme práškový a vanilkový cukor a necháme zovrieť. V 1 dl vody rozmiešame citrónový prášok, prilejeme ho do vriacej vody a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Môžeme pridať aj trochu čerstvej kôry, podľa chuti.
Odstavíme a do horúceho krému zamiešame maslo a po jednom žĺtku a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Do vychladnutého krému zamiešame šľahačku a natrieme na tortu, alebo podávame len tak v pohároch s piškótami alebo ku koláču.
ZDROJ:di-via.ru