Baječná čokoládová torta, ktorú keď ochutnáte, hneď si ju dáte na prvú stránku svojich najlepších receptov

Tento recept ma zaujal lebo je jednoduchý. Proces prípravy torty zaberie trochu času navyše ale nemusia tam ísť vajcia, mlieko a maslo! Ale výsledok – čisté pokušenie . Veľmi, veľmi vlhká piškótová torta pokrytá jemnou polevou …

Naučte sa variť túto lahodnú čokoládovú tortu! Keby som mala knihu receptov, tak by som si ju okamžite dala na prvú stránku!

Ľahká čokoládová torta

PRÍSADY

Cesto: 5 vajec, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček Granka, 1 hrnček oleja, 1 prášok do pečiva. Na poliatie: pol hrnčeka uvarenej osladenej kávy Nescafé, malinový džem na potretie. Poleva: 2,5 dl smotany na šľahanie, 200 g čokolády na varenie.

POSTUP

Do misky dáme rozšľahané vajcia, kryštálový cukor, polohrubú múku, Granko, olej a prášok do pečiva. Zamiešame a vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhratej rúre pri teplote 180 stupňov 35 až 45 minút. Upečený, ešte teplý koláč pokvapkáme teplou osladenou kávou, necháme chvíľu vsiaknuť a cesto potrieme malinovým džemom.

V smotane na šľahanie rozpustíme čokoládu na varenie, spolu uvaríme, vylejeme na cesto a roztrieme. Koláč necháme na chladnom mieste odležať 8 až 10 hodín..

Pokrájame ho na menšie kúsky a dozdobíme napr. šľahačkou alebo ovocím, je výborný. Dobrú chuť!

Teraz si môžete upiecť báječnú domácu čokoládovú tortu ľahko!

ZDROJ:TAKPROSTO.CC

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>