Klasická bábovka vďaka náplni zo smotanového syra získava nový rozmer. Ak ste už niekedy piekli banánový chleba, tak viete, že je to celkom jednoduché.
V tomto recepte sú pridané nejaké tie ingrediencie navyše. V tomto recepte je dôležité použiť čo najzrelšie banány. Ak ste zistili, že máte doma nejaké prezreté banány a už je asi nikto jesť nebude, môžete ich použiť práve takto.
Dúfame, že recept vyskúšate a veríme, že si ho zamilujete.
Na banánovou bábovku potrebujete:
- 1/2 hrnčeka trstinového cukru
- 1/4 hrnčeka kryštálového cukru
- 1/4 hrnčeka oleja
- 1/4 hrnčeka bieleho jogurtu
- 1 vajíčko
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 hrnček roztlačených zrelých banánov
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 lyžička mletej škorice
- štipka soli
Na krémovú náplň potrebujete:
- 1 hrnček krémového syra (izbovej teploty)
- 2 lyžice hladkej múky
- trošku nastrúhanej kôry z pomaranča
- 1 vajíčko
postup prípravy banánovej bábovky:
Rúru si predhrejeme na 200 ° C a formu na bábovku si vymastíme maslom, poprípade môžete použiť aj olej v spreji.
Ak nemáte bábovkovú formu, môžete použiť aj nejakú inú, v tvare, ktorý vám najviac vyhovuje. Vo veľkej miske si najprv roztlačíme banány.
V inej miske zmiešame dohromady trstinový a biely cukor, vajíčko, olej, jogurt a vanilkový extrakt.
Pomaly primiešavame múku, škoricu, kypriaci prášok a soľ. Do cesta nakoniec primiešame roztlačené banány.
Cesto si odložíme nabok, kým budeme robiť krémovú plnku.
Dohromady vymiešame krémový syr, múku, kôru z pomaranča. Keď sú všetky ingrediencie dobre prepojené, pridáme vajíčko a pokračujeme v miešaní.
Polovicu cesta teraz nalejeme do formy a do stredu pridávame krémovú náplň.
Dajte si pozor na to, aby sa krémová náplň nedotýkala okrajov formy, má byť skôr v stredu.
Potom už len prilejeme zvyšok cesta a necháme to chvíľočku usadiť.
V rúre bábovku pečieme približne 35-40 minút. Po upečení, ju necháme aspoň 15 minút chladnúť a môžeme podávať.
ZDROJ.kobieceinspiracie.pl