Bábovka z banánov so smotanovo syrovou náplňou, do ktorej sa okamžite zamilujete

Klasická bábovka vďaka náplni zo smotanového syra získava nový rozmer. Ak ste už niekedy piekli banánový chleba, tak viete, že je to celkom jednoduché.

V tomto recepte sú pridané nejaké tie ingrediencie navyše. V tomto recepte je dôležité použiť čo najzrelšie banány. Ak ste zistili, že máte doma nejaké prezreté banány a už je asi nikto jesť nebude, môžete ich použiť práve takto.

Dúfame, že recept vyskúšate a veríme, že si ho zamilujete.

Na banánovou bábovku potrebujete:

  • 1/2 hrnčeka trstinového cukru
  • 1/4 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1/4 hrnčeka oleja
  • 1/4 hrnčeka bieleho jogurtu
  • 1 vajíčko
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 hrnček roztlačených zrelých banánov
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyžička mletej škorice
  • štipka soli

Na krémovú náplň potrebujete:

  • 1 hrnček krémového syra (izbovej teploty)
  • 2 lyžice hladkej múky
  • trošku nastrúhanej kôry z pomaranča
  • 1 vajíčko

postup prípravy banánovej bábovky:

Rúru si predhrejeme na 200 ° C a formu na bábovku si vymastíme maslom, poprípade môžete použiť aj olej v spreji.

Ak nemáte bábovkovú formu, môžete použiť aj nejakú inú, v tvare, ktorý vám najviac vyhovuje. Vo veľkej miske si najprv roztlačíme banány.

V inej miske zmiešame dohromady trstinový a biely cukor, vajíčko, olej, jogurt a vanilkový extrakt.

Pomaly primiešavame múku, škoricu, kypriaci prášok a soľ. Do cesta nakoniec primiešame roztlačené banány.

Cesto si odložíme nabok, kým budeme robiť krémovú plnku.

Dohromady vymiešame krémový syr, múku, kôru z pomaranča. Keď sú všetky ingrediencie dobre prepojené, pridáme vajíčko a pokračujeme v miešaní.

Polovicu cesta teraz nalejeme do formy a do stredu pridávame krémovú náplň.

Dajte si pozor na to, aby sa krémová náplň nedotýkala okrajov formy, má byť skôr v stredu.

Potom už len prilejeme zvyšok cesta a necháme to chvíľočku usadiť.

V rúre bábovku pečieme približne 35-40 minút. Po upečení, ju necháme aspoň 15 minút chladnúť a môžeme podávať.

ZDROJ.kobieceinspiracie.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>