Bábovka plná orechov, neváhajte ani chvíľu ju pripraviť, je vynikajúca

Dnes vám predstavujem vlhkú a lahodnú bábovku, obohatenú jemnou chuťou orecha, hnedého cukru a škorice – nebo v mojich ústach! Verte mi, naozaj nič viac nepotrebujete. Všetko, čo potrebujete, je šálka dobrej kávy, teplá deka a dobrá kniha. Ideálny koláč na zimu, v nedeľu popoludní.
 

Prísady:

  • 340 g múky
  • 200 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 250 g hustého prírodného jogurtu
  • 230 g kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • 1 lyžičku vanilky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy

Orechová vrstva:

  • 150 g orechov
  • 100 g hnedého cukru
  • 1 lyžička škorice

Postup:

  1. V malej miske zamiešajte hnedý cukor, nasekané orechy a škoricu. Pridajte cukor do mäkkého masla a rozmiešajte, aby ste získali ľahkú, nadýchanú hmotu. Postupne pridajte jedno vajce a premiešajte. Potom pridajte smotanu, jogurt a vanilky. Zmiešajte múku s jedlou sódou a práškom do pečiva, pridajte k hmotnosti. Zmiešajte a skombinujte prísady a získajte hladkú hmotu.
  2. Forma na pečenie sa potrie s maslom. Na dno formy nalejte polovicu orechovej vrstvy a rozložte polovicu cesta. Dajte na cesto druhú vrstvu orechov, prikryjeme zvyškom cesta. Vložte do rúry predhriatej na 175 ° C a pečte 45 minút alebo takzvanú suchú tyčinku. Cesto vyberte z pece a nechajte ho vychladnúť asi 15 minút, potom ho vyberte z formy.
Rada: Použiť môžete akékoľvek orechy: pekanové orechy, lieskové orechy, brazílska a kešu.
ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>