Dnes vám predstavujem vlhkú a lahodnú bábovku, obohatenú jemnou chuťou orecha, hnedého cukru a škorice – nebo v mojich ústach! Verte mi, naozaj nič viac nepotrebujete. Všetko, čo potrebujete, je šálka dobrej kávy, teplá deka a dobrá kniha. Ideálny koláč na zimu, v nedeľu popoludní.

Prísady:
- 340 g múky
- 200 g masla
- 150 g práškového cukru
- 250 g hustého prírodného jogurtu
- 230 g kyslej smotany
- 2 vajcia
- 1 lyžičku vanilky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička jedlej sódy
Orechová vrstva:
- 150 g orechov
- 100 g hnedého cukru
- 1 lyžička škorice
Postup:
- V malej miske zamiešajte hnedý cukor, nasekané orechy a škoricu. Pridajte cukor do mäkkého masla a rozmiešajte, aby ste získali ľahkú, nadýchanú hmotu. Postupne pridajte jedno vajce a premiešajte. Potom pridajte smotanu, jogurt a vanilky. Zmiešajte múku s jedlou sódou a práškom do pečiva, pridajte k hmotnosti. Zmiešajte a skombinujte prísady a získajte hladkú hmotu.
- Forma na pečenie sa potrie s maslom. Na dno formy nalejte polovicu orechovej vrstvy a rozložte polovicu cesta. Dajte na cesto druhú vrstvu orechov, prikryjeme zvyškom cesta. Vložte do rúry predhriatej na 175 ° C a pečte 45 minút alebo takzvanú suchú tyčinku. Cesto vyberte z pece a nechajte ho vychladnúť asi 15 minút, potom ho vyberte z formy.
Rada: Použiť môžete akékoľvek orechy: pekanové orechy, lieskové orechy, brazílska a kešu.
ZDROJ:jensprav.ru