Už dlhý čas známe a používané iba ako pikantný dip, stále viac ľudí objavuje výhody a rozmanitosť avokáda. Mäkké zelené ovocie môžete použiť v sladkých aj výdatných jedlách. Môžete ich použiť na krémy na šaláty a šaláty, ale tiež ako filé na grile alebo na obaľovanie. Jej najväčšou výhodou je však to, že šikovne nahrádza tradičné tuky ako maslo svojou nízkokalorickou a vitamínovou bohatosťou. Zdá sa, že na tom nezáleží, urobte z tendra Butterbirne hlavný chod.
Potrebujete (na 1 porciu):
- 1 avokádo
- 1 vajce (pošírované)
- 5 plátky slaniny
- trochu rastlinného oleja
Takto to funguje:
Rozdeľte avokádo a vyberte jadro. Okrem toho pridajte lyžicu do veľkosti výsledného otvoru pre veľkosť kuracieho vajca a odstráňte šupku ovocia.
Vajce sa musí uvariťNajlepšie sa to dá dosiahnuť týmto spôsobom: Vložte kúsok lepiacej fólie do malej misky a do fólie dajte vajíčko. Dajte pozor, aby žĺtok zostal nedotknutý. Fóliu uzavrite kúskom pečenej šnúry do malého vrecka a vložte ju na 4 minúty do vriacej vody. Vajce tak získa dokonalý tvar, ktorý sa zmestí do avokáda.
Uvarené vajce uvoľnite z fólie a vložte do avokáda, ktorého polovice potom znova komprimujte.
Aby boli pevné, úplne ich zabalte do plátkov slaniny.
Nakoniec je slanina avokádo zo všetkých strán vyprážané chrumkavé v horúcom oleji.
Zručne predstavené je na stole povolené prekvapenie veľkého vajíčka.

Možno je avokádové prekvapenie tým správnym jedlom na Veľkú noc alebo vianoce, koniec koncov je vajíčko v strede- aj keď si ho musíte najprv vyhľadať.
ZDROJ:leckerschmecker.me