Avokádo je ako „protilátka“ na rakovinu, je nápomocné pri liečbe leukémie

V súčasnosti sa všeobecne verí, že lekárske školy sú financované veľkými farmaceutickými spoločnosťami, ktoré tlačia drogy. Avšak metodológia Dr. Paula Spagnuolo, výskumného pracovníka a odborného profesora v kanadskom Ontáriu na univerzite v Waterloo’s School of Pharmacy, je iná. Jeho tituly boli primárne zamerané na hojivý potenciál čistých potravín, nie syntetických kombinácií. Konkrétne sa jeho práca zamerala na objavenie „potenciálnych protinádorových liečebných aplikácií nutraceutík, tj bioaktívnych zlúčenín pochádzajúcich z potravín“.

Ako uviedla spoločnosť Natural News, šokoval všetkých, keď našiel spojenie medzi „lipidom prirodzene sa vyskytujúcim v avokádoch“ a jeho schopnosťou bojovať proti silným leukemickým kmeňovým bunkám, ktoré spôsobujú ochorenie nazývané akútna myeloidná leukémia (AML). On a jeho tím spolupracoval s týmto lipidom na molekulárnej úrovni a vytvoril zlúčeninu nazvanú Avocatin B. Podľa výskumu University of Waterloo jeho výskum dokázal, že tento silný derivát avokáda napadol „koreň kmeňových buniek leukémie – leukémia“ bez poškodenia zdravých buniek , Jeho práca bola uznaná Americkou spoločnosťou pre výživu, ktorá ocenila jeho úspech tým, že mu dala ich cenu Mead Johnson.

Chemoterapia, ožarovanie, transplantácia kostnej drene alebo avokádo?

Podľa Cancer.net v USA bude v tomto roku diagnostikovaných 20 000 ľudí s akútnou myeloidnou leukémiou (AML). Ako sa očakávalo, spoločné liečenie tejto choroby je dve fázy chemoterapie. Zatiaľ čo môže Spagnuolo objaviť ako liečebný prostriedok proti AML, môže trvať veľa času, prebieha priebežné experimentovanie s cieľom nájsť klinické skúšky. Keď začnú, pacienti trpiaci touto chorobou budú mať možnosť vyskúšať túto netoxickú a bezpečnú alternatívu.

Ostatné výhody avokáda

Výhody konzumácie avokáda sú obrovské! Tu sú niektoré z nich:

1. Bohaté na živiny

40 gramov porcie avokáda poskytuje:

  • 64 kalórií
  • 6 gramov tuku
  • 4 gramy sacharidov
  • menej ako jeden gram cukru
  • 3 gramy vlákniny

Avokáda sú nabité vitamínmi B6C, E, K, ako aj niacín, folát, riboflavín, draslík a horčík. Sú výborným zdrojom omega-3 tukov, luteínu a beta-karoténu.

2. Zdravé pre srdce

Avokádo je zabalené beta-sitosterolom, prírodným rastlinným sterolom, ktorý pomáha udržiavať hladinu cholesterolu v zdravom prostredí.

3. Prevencia osteoporózy

Avokádo poskytuje asi 25% odporúčaného denného príjmu vitamínu K, čo je rozhodujúce pre zdravie kostí.

4. Prírodná detoxikácia

Vlákno v avokádoch podporuje pravidelné pohyby čriev, reguluje zápaly a kontroluje imunitný systém.

5. Vylepšené trávenie

Opäť prirodzené vlákno v avokadách pomáha predchádzať zápche, udržuje tráviaci trakt zdravý a znižuje riziko rakoviny hrubého čreva.

6. Skvelé pre víziu

Avokádo obsahuje zeaxantín a luteín, ktoré poskytujú antioxidačnú ochranu a minimalizujú poškodenie očí.

7. Ochrana pred chronickými ochoreniami

Podľa programu katedry interného lekárstva a výživových vied Univerzity v Kentucky je vysoký príjem vlákniny spojený s nižším rizikom hypertenzie, obezity, mŕtvice a cukrovky. Ukázalo sa tiež, že podporuje chudnutie, zlepšuje citlivosť na inzulín a znižuje hladiny krvného tlaku.

ZDROJ.fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>