Kôpor. Niektorý ho milujú, iný nenávidia. Tak či onak, táto rastlinka, ktorá ľudí oddávna rozdeľuje na dva tábory, je veľmi zdravá, voňavá a podľa nás aj chutí. No ako sa hovorí, proti gustu žiaden dišputát.
Bez kôpru si nemožno predstaviť niektoré druhy rýb, mäsa či šalátov. No ochutnali ste už kôprovou omáčku doma? Teraz si môžete pripraviť.
Čo budete potrebovať:
- 1 fenikel
- 200 g čerstvého kôpru
- 100 ml slnečnicového oleja
- 1 citrón
- 1 strúčik cesnaku
- ½ lyžičky citrónovej kôry
- soľ podľa chuti
Postup:
Fenikel nakrájajte na drobno a posoľte podľa chuti. Na jemnom strúhadle nastrúhajte citrónovú kôru a pridajte ju k feniklu. Vytlačte šťavu z citróna a poriadne premiešajte. Do zmesi pretlačte cesnak a pridajte nasekaný kôpor. Zmiešajte s rastlinným olejom a dajte poriadne zmixovať do mixéra. Vzniknúť by Vám mala hladká hmota podobná talianskemu pestu. Omáčku skladujte v chladničke v sklenenej uzatvárateľnej nádobe.
Kôprová omáčka je ideálny k rybám, hovädziemu, šalátom, ale aj k rýchlym jednohubkám pre návštevu.
- Prajeme dobrú chuť!
ZDROJ:bidista.com