Chov kurčiat sa líši od typu ich miesta určenia. Chovatelia, ktorí chovajú kurčatá na mäso, chcú, aby zvieratá boli veľké a zdravé. Preto sa rastové hormóny používajú veľmi často a v prípade chorôb – antibiotiká, ktoré zostávajú v mäse natrvalo.
Antibiotiká a rastové hormóny
Kuracie mäso sa používa v mnohých jedlách a zakaždým dodáva jedinečnú chuť. Chceme, aby bolo mäso chutné a veľa z neho za malú cenu. Bohužiaľ, ale s cenou je spojená aj kvalita. Toto lacnejšie mäso pochádza z kurčiat, ktoré neboli chované v najlepších podmienkach, a ich mäso môže byť plné antibiotík a rastových hormónov, ktoré poškodzujú ľudské zdravie.
Ako môžeme obmedziť spotrebu týchto látok?
Objavte 3 spôsoby, ktoré môžete použiť vo vašej kuchyni
Varenie
Úlohou tejto metódy je pripraviť druhý vývar. Ihneď po 10 minútach prípravy prvého ho vylejte a opláchnite mäso pod tečúcou vodou. Potom vložte mäso do hrnca a pripravte druhý vývar, ktorý môžeme bezpečne použiť na ďalšiu prípravu jedla. Takto pripravený vývar nielenže čistí kurča od všetkých škodlivých látok a baktérií, ale je tiež výrazne odtučnený.
Vaňa v minerálnej vode
Všetko, čo musíme urobiť, je dať kura do misky a naliať ju minerálnou vodou. Potom počkajte tri hodiny a opláchnite mäso pod tečúcou vodou. Týmto spôsobom bude kurča mäkšie a môžeme ho s istotou použiť na prípravu plánovaného jedla.
Marináda
Pre túto metódu budeme potrebovať:
- 2 polievkové lyžice soli
- ¼ citrónová šťava
- 1l vody (na 300g kurča)
príprava:
Na začiatku kombinujte všetky ingrediencie a nalejte na kurča. Pripravené mäso vložte do chladničky na 2 hodiny a počkajte. Potom vylejeme marinádu a mäso opláchneme čistou vodou, aby sme ho úplne vyčistili od zvyškov soli a šťavy.
Stojí za to vyskúšať a nájsť najlepší spôsob, ako si môžete s istotou pridať mäso do akéhokoľvek jedla bez obáv z nežiaducich antibiotík a hormónov.
ZDROJ:kobieceinspiracie.pl