Ak vyhadzujete naklíčený cesnak, robíte neodpustiteľné chybu, je schopný veľkých vecí

Ak si kúpime cesnak a doma zistíme, že z niektorých strúčikov vykukujú zelené klíčky, okamžite ho ideme spotrebovať, pretože máme pocit, že za chvíľu nebude dobrý alebo zahodiť. Prečo však máme v hlavách zakorenenú túto mylnú informáciu? Všetko je to totiž presne naopak.

Ak vyhadzujete naklíčený cesnak, robíte neodpustiteľné chybu. V klíčiace klinčekov sa nachádzajú také živiny, aké v bežnom strúčika nikdy nenájdete. Ide o súbor dôležitých antioxidantov, ktoré sú pre nás viac než nápomocné. Počuli ste niekedy o allicinu, alliin a diallyl disulfidu? Ani my. No dnes vieme, že keď máme možnosť, je potrebné ich do tela dostať.

zázračný cesnak

Počas procesu klíčenia cesnaku vznikajú nové enzýmy, ktoré dokážu silne pôsobiť na mnohé ťažkej chorobe. Ak ste niekedy ochutnali cesnakový kľúčik, viete, že má úžasne ostrú chuť a niekedy je silnejší, než samotný cesnak. A to je dobre. Najmä pre ľudí, ktorí bývajú často chorí a majú zníženú imunitu. Cesnaková tinktúra, ktorá obsahuje aj výťažok z klíčkov, kompletne a stopercentne vyčistí cievy a normalizuje činnosť srdca. Ak sa Vám nechce pripravovať domáce tinktúra, stačí keď budete cesnakové klíčky jesť.

Už žiadne choroby

Tradičná medicína odporúča naklíčený cesnak najmä pri prevencii cievnej mozgovej príhody a tvorby trombózy. Rovnako je vynikajúci stopkou pri hnačkách alebo brušných virózach. Zabraňuje vzniku malígnych buniek a čistí telo od karcinogénov. Antioxidanty v cesnakovom klíčku sú schopné pozastaviť predčasné starnutie buniek a bráni tak skorému vzniku vrások.

Ako používať naklíčený cesnak?

Domáci cesnak je samozrejme oveľa užitočnejšie, než ten kupovaný a dovážaný. Dajte si pozor, pretože v supermarketoch väčšinou predávajú obyčajný cesnak rastlinnej výroby z Číny a ten je pochybnej kvality. Kontrolujte vždy krajine pôvodu.

Najlepšie je nechať si cesnak naklíčiť cielene. Pred použitím prerežte strúčik na polovicu tak, aby ste prerezali aj kľúčik. Tak sa uistíte, že zvnútra nezačal hniť. V takom prípade máte smolu a kľúčik musíte vyhodiť. Aby bol zdravý, musí mať sýtu zelenú farbu, vtedy je najlepšie. Pridajte ho spolu so strúčikom cesnaku do jedla, alebo na chlieb, či do čerstvého šalátu. Snažte sa ho čo najmenej tepelne upravovať. Všimnite si, že Vaše jedlo bude mať ostrejší cesnakovou chuť. A to je len ten vonkajší prejav. O tom vnútorným síce vedieť nebudete, ale Vaše telo a zdravie sa Vám za túto dávku antioxidantov bohato odmení.

Náš tip: Pri diétach sa často odporúča konzumovať vyklíčené produkty. Zrná, hrášok, fenikel, či lucernu. Tieto produkty obsahujú obrovské množstvo rastlinných bielkovín, vitamínov a antioxidantov. Nezahadzujte preto klíčky, ako výmysel zdravej výživy.

ZDROJ.sovkusom.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>