Gastritída je ochorenie spôsobené zápalovými zmenami v sliznici žalúdka a zhoršenou tvorbou kyseliny chlorovodíkovej. Spolu s nepríjemnými a bolestivými pocitmi, žalúdočnými a črevnými poruchami spôsobenými príjmom potravy alebo nervovým zaťažením majú pacienti často podráždenosť, zvýšenú únavu, celkovú slabosť a nižší krvný tlak.
Hlavnými formami gastritídy sú v súčasnosti chronická gastritída A (predstavuje 15-18% prípadov) a chronická gastritída B, spôsobená špeciálnym mikróbom – Helicobacter pylori (70% všetkých chronických gastritídy).
Ak máte gastritídu, musíte konzumovať tieto plody …
Banán
Ak máte príznaky gastritídy, prvým ovocím, ktoré by ste mali konzumovať, je banán. Či už ide o konzumáciu jednoducho alebo o pridanie smoothies.
Jablká
Jedzte 2 jablká alebo piť jablkovú šťavu každý deň je dobré pre gastritídu.
Papája
Toto vynikajúce tropické ovocie je vhodné na pálenie a pálenie záhy. Aby ste tomu zabránili, spotrebujte každý deň 2 alebo 3 plátky papáje. Pridajte 1 porciu papáje do jogurtu s nízkym obsahom tuku. Zbavíte sa žalúdočných chorôb.
Kokosová voda
Konzumujte 3 porcie kokosu denne. Pohár kokosovej vody, ktorý zabraňuje popáleninám spôsobeným gastritídou.
Čerešne
ZDROJ:jensprav.ru