Ak ste mäsožrút, mali by ste vedieť, ktoré mäso je najzdravšie

Bravčové mäso a hydina sú najčastejšie používané mäso v domácej kuchyni. Pravdepodobne jedným z hlavných determinantov je ich nižšia cena a všeobecná dostupnosť. Je však známe, že bravčové mäso nie je jedným z najzdravších druhov mäsa. Kuracie prvky majú byť zdravšie, ale tie, ktoré sú všeobecne dostupné, sú zvyčajne plnené antibiotikami.

Aký druh mäsa si vyberiete?

Ak je hydina, hus určite bude zdravšie. Má veľa ľahko stráviteľných bielkovín a tiež množstvo horčíka, draslíka, železa a fosforu. Jeho cena je porovnateľná s kuracím mäsom a mäso je určite kvalitnejšie a neobsahuje také veľké množstvo antibiotík. Husie mäso nie je najľahšie, ale obsahuje niacín, ktorý podporuje boj proti plesňovým infekciám, ako aj vitamíny „A“ a „E“ a skupiny „B“.

červeného mäsa, je najlepšou voľbou teľacie. Bohužiaľ tento typ mäsa nie je najlacnejší. Obsahuje však množstvo železa a vitamínov zo skupiny „B“ a množstvo tuku je prakticky zanedbateľné (stopy nasýtených mastných kyselín).

A čo králičie mäso? Bohužiaľ sa o ňom zriedka spomína. Jedná sa o jedno z najzdravších mäsa a zároveň chutné, jemné a ľahko stráviteľné. Králičie mäso je bohaté na ľahko stráviteľné (až 90%) bielkovín. Vo svojom zložení obsahuje veľa kyseliny linolénovej, ktorá má pozitívny účinok na kardiovaskulárny systém. Má tiež priaznivý účinok na mozog, podporuje zlepšenie koncentrácie a pamäti.

ZDROJ:cosdobrego.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>