Ak si myslíte, že mleté ​​mäso, kapusta a kyslá smotana nejdú dohromady, veľmi sa mýlite. A to nie je všetko, túto dobrotu pripravíte jednoducho na jednom plechu

Aké jedlá sú tie nelepšie? Väčšinou tie, ktoré na prvý pohľad nevyzerajú najlepšie. Napríklad tým, že sa spájajú pomerne netradičné ingrediencie. Najlepšie jedlá sú ale aj tie, ktoré sú jednoduché. Najlepšie, keď sa dajú pripraviť na jednom plechu. A jedno také pre vás máme a musíme o ňom jasne povedať, že vás stopercentne zajme ako svojou chuťou, tak i jednoduchou prípravou. Poďme si spoločne pochutnať na niečom zaujímavom.

Daná kombinácia sa môže javiť trochu zvláštne. My však odporúčame, aby ste ju dodržali. A to preto, že výsledkom bude úplne skvelá chuť. Základom tohto receptu sú tieto zložky:

  • 500 g mletého mäsa
  • 300 g kapusty
  • 100 g ryže
  • 1 vajce
  • Soľ a korenie

Ďalej nemožno zabudnúť tiež na omáčku, ktorá jedlo výrazne zjemní a ktorá tiež zaistí veľmi dobré prepojenie chuťou. Aby všetko klaplo tak ako má, je potrebné si pripraviť:

  • 100 ml vody
  • 4 lyžice kyslej smotany
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku

Začnete s prípravou mäsovej zložky

Tá je na recepte tým hlavným a tak je treba práve týmto začať. Najprv dajte variť ryžu, a to klasicky podľa návodu, ktorý je u nej uvedený. Môže sa jednať aj o ryžu v sáčku, ktorá sa varí zhruba 10 – 15 minút. Medzi tým môžete vziať kapusta, ktoré začnete krájať skôr na menšie kúsky. Akonáhle je ryža hotová a kapusta pripravené, môžete sa pustiť do miešania. Vezmite si dostatočne veľkú misu a všetko zmiešajte. Ideálne rúk, vďaka čomu všetko perfektne prepracujete v jednotnú hmotu, kde budú všetky zložky i rovnomerne zastúpené.

Vytvorte masové šišky

Zo zmesi postupne odoberajte a začnite z nej vytvárať jednotlivé masové šišky. Tie vytvarujte v ruke. Ak by sa mäso príliš lepilo, namáčajte si ruky v studenej vode. Jednotlivé šišky pokladajte na pripravený plech. Nechajte medzi nimi dostatočne veľkú medzeru, aby nedošlo k tomu, že sa ich niekoľko spojí v jeden celok.

Teraz dáme do rúry a je hotovo

Následne vložte plech s mäsom do rúry. Tú predhrejte na 180 stupňov. Doba pečenia je individuálna, podľa veľkosti šišiek. Hotovú sú vo chvíli, keď začnú hnednúť a mať chrumkavý povrch. To je chvíľa, kedy je ešte nevyberiete, ale kedy je prelejete omáčkou. To je zmes vody, pretlaku a kyslej smotany. Omáčku nalejte cez masové šišky na pekáč a nechajte ešte 5 – 10 minút dopékat. Potom vyberte, naservírujte na tanier a ochutnajte.

Jedlo možno pripraviť aj na panvici

Ak sa vám nechce zapínať rúru, je možné zvoliť aj alternatívny postup prípravy. Ten je postavený na tom, že masové šišky budete opekať na panvici. Olej nie je potreba, pretože tuk pustia veľmi rýchlo samotnej mäso. Keď je opečené, prilejte na panvicu omáčku, chvíľu nechajte prevariť a už zostáva ona posledná fáza, ktorou je servírovanie. Prajeme dobrú chuť.

ZDROJ:sovkusom.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>