Hľadáte perfektný recept na palacinky? Gratulujem, je pred vami. Naučíme vás, ako pripravovať palacinky s majonézou, nikdy nelietajú, ukázalo sa, že sú mäkšie ako mlieko.
Majonézové palacinky
Takéto palacinky môžete jesť s džemom, džemom, medom. Ak nemáte radi cukor, pridajte mäso, tvaroh a huby.
prísady:
- Pol litra teplej vody
- 9 polievkových lyžíc múky
- 2 polievkové lyžice majonézy
- 2 vajcia
- 2 polievkové lyžice cukru
- 15 gramov vanilkového cukru
- 2 polievkové lyžice oleja
- soľ
príprava:
1. Majonézu, vajce, cukor, soľ a vanilkový cukor rozmiešajte pomocou mixéra.
2. Pridajte teplej vody a múku, dobre premiešajte, nalejte olej. Cesto nechajte stáť 20 minút.
3. Trochu oleja naneste iba raz na začiatku praženia. Zapnite stredný oheň.
4. Cesto rovnomerne rozdeľte na panvicu, palacinky pečte 1-2 minúty na oboch stranách!
5. Teplé palacinky priveďte na stôl a podávajte podľa potreby s čím koľvek.
Palacinky s majonézou sú bezkonkurenčné, budú vám chutiť.
ZDROJ:genius.ge