Ak nechcete strácať čas pri varení tejto zeleniny, použite mikrovlnnú rúru, stačí ju vložiť na 10 minút a je hotovo!

Viete, ako je lepšie variť koreňové plodiny podobné veľkosti tak, aby doba varenia bola rovnaká. Väčšinou zostáva v strede surová. Ale máme pre vás trik, ktorý vám ušetrí čas.


Pri príprave červenej repy v mikrovlnnej rúre musí byť koreňová zelenina dobre umytá a nemusí sa rezať. Vložte repu do igelitového vrecka a poriadne upevnite. Nastavte maximálny možný výkon (mám 800) a variť 5 až 15 minút. Na malej koreňovej plodine s priemerom asi 6 cm to trvá približne 5-6 minút. Pripravenosť repy je lepšie kontrolovať pomocou špáradla, takže menej tekutiny bude prúdiť a repa bude šťavnatejšia. Ak sa špáradlo dostane do voľného priestoru ľahko, repa je pripravená.

Buďte opatrní pri otvorení obalu s horúcou repou, nepopáľte sa s horúcou parou!

Potom môžete dať repu pod studenú vodu alebo len počkajte, kým sa ochladí, olúpaná a použitá na určený účel.

Kuchár s radosťou a veľa šťastia v kuchyni!

zdroj:povarenok.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>