Viete, ako je lepšie variť koreňové plodiny podobné veľkosti tak, aby doba varenia bola rovnaká. Väčšinou zostáva v strede surová. Ale máme pre vás trik, ktorý vám ušetrí čas.
Pri príprave červenej repy v mikrovlnnej rúre musí byť koreňová zelenina dobre umytá a nemusí sa rezať. Vložte repu do igelitového vrecka a poriadne upevnite. Nastavte maximálny možný výkon (mám 800) a variť 5 až 15 minút. Na malej koreňovej plodine s priemerom asi 6 cm to trvá približne 5-6 minút. Pripravenosť repy je lepšie kontrolovať pomocou špáradla, takže menej tekutiny bude prúdiť a repa bude šťavnatejšia. Ak sa špáradlo dostane do voľného priestoru ľahko, repa je pripravená.
Buďte opatrní pri otvorení obalu s horúcou repou, nepopáľte sa s horúcou parou!
Potom môžete dať repu pod studenú vodu alebo len počkajte, kým sa ochladí, olúpaná a použitá na určený účel.
Kuchár s radosťou a veľa šťastia v kuchyni!
zdroj:povarenok.ru